Skoci na sadrzaj

Ovaj forum se više iz sigurnosnih razloga ne koristi i služi samo kao arhiva poruka za 2013 godinu.
Ne savjetujem korištenje privatnih poruka preko njega.
Novi forum se nalazi na adresi http://forum.becka-raja.at i za čitanje i pisanja mora se svako ponovno registrovati.
Hvala! (admin, 09.01.2014.)

- - - - -

OFF TOPIC

Drzavljanstvo BiH odricanje drzavljanstva

• Molimo prjiavite se za odgovor
217 odgovora na ovu temu

#201 Emir79

Emir79

Baniran

• Baniran
  • ZnackicaZnackicaZnackicaZnackicaZnackica
  • 2034 komentara

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 16:45

KRAJIŠNICI I DIJASPORA PIŠU BH. SELEKTORU:
Safete, hvala ti na svemu, ali zašto među Zmajevima nema nogometaša iz Bosanske Krajine?!

Postavljena slika
Izvor: depo

Objavljeno: 03.11.2013 - 14:14

Navijači iz Bosanske Krajine i dijaspore uputili su pismo Nogometnom savezu BiH i selektoru Safetu Sušiću u kome, uz zahvalnost na postignutim uspjesima, traže odgovor na pitanje: Zašo među Zmajevima nema nogometaša iz Krajine, poput mladog Anela Hadžića?

Dugo smo ovo čekali i zato Vam iskreno i veliko hvala, hvala Vama (Safete) i Vašim saradnicima, ljudima u Nogometnom savezu BiH i ljudima koji su radili na promociji naše reprezentacije i države, te poštovanju našeg državnog tima, jer smo ranije stotinu puta u raznim sportovima bili oštećeni.

Napokon smo poštovani i cijenjeni, imamo sjajne pojedince i odličan kolektiv, još jedan kolektiv koji ulijeva nadu i budi ljubav prema državnom timu, prema Bosni. Također, hvala Miroslavu Blaževiću Ćiri na motivaciji igrača, hvala na onom što je činio da se za reprezentaciju navija u cijeloj domovini i dijaspori.

Safete, hvala Vam što su Bičakčić, Hajrović i drugi u reprezentaciji, hvala Vam što će doći Kolašinac i drugi mlađi talenti iz Bosne i dijaspore.

Žao nam je što nismo dovoljno informisani o odnosnu NS BiH i bivših reprezentativaca: Kodre, Konjića, Bolića, Barbareza, Salihamidžića..., jer nam i oni mogu pomoći u afirmaciji Bosne i fudbala u Bosni, pa ih ne zaboravimo i ne zanemarujmo. Također, osjećamo žal zbog velikih igrača koji su zbog nekadašnjeg ambijenta u NS-u sada dio drugih reprezentacija i nikada nećemo prežaliti velikog Zlatana Ibrahimovića Ibru, jer Zlatana pratimo u stopu, objavljujemo njegove golove, komentarišemo njegovu direktnost, otvorenost, mangupluk...

Nego, Safete, budući da smo na sjeverozapadu Bosne, da smo iz Bosanske Krajine koja je historijski bila zanemarivana i prepuštena sama sebi, naši preci i mi smo zbog fizičke blizine prije odlazili u Zagreb, Ljubljanu, Beč, Minhen... Tamo smo se školovali, tražili egzistenciju, a nerijetko i teška srca prihavtali pozive drugih država i oblačili tuđe dresove, jer nas iz Bosne i Sarajeva nisu zvali niti "trebali". Činjenica, imali smo brojne talente koji i danas predstavljaju uspješne pojedince, čine zlatne kolektive i žale zbog toga što nisu to isto osvojili u dresu i pod grbom-zastavom svoje domovine i države Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, želimo da Vas podsjetimo da smo u nogometu imali Safeta Nadarevića, ali zbog njegovih povreda, odnosno Vaše selekcije kadrova, nažalost, već godinama nemamo. Nemamo pojedinca iz Bosanske Krajine zbog kojih bi nam državna pobjeda bila draža, pa Vam se javno obraćamo u vezi Anela Hadžića, kao i u vezi Enisa Nadarevića, Denisa Delalića i drugih kada bude vrijeme za njih.

Za Anela ste rekli da ga pratite i da ima šanse, da ćete ga pozvati, pa se nadamo i vjerujemo da je vrijeme da pozovete Hadžića protiv Argentine kako bi debitovao za BiH!!! To nam je velika želja već pola godine i više, i svaka utakmica koja prođe bez Anela predstavlja razočarenje. Želimo da svi oni koji to zaslužuju, koje smo pobrojali i one koje nismo, dobiju vaš poziv, a ne da nam se pojave sumnje u odabir igrača i zamjerke zbog menadžerskih lobija.

Anel je u prvoj postavi svog kluba, redovno i dobro igra, asistira, postiže golove i pored male povrede i pauze vratio se i u posljednjoj utakmici postigao odličan gol... Zbog toga ne prihvatamo neargumentovane izgovore i objašnjenja za odlaganje poziva Anelu, jednostavno želimo da ga pozovete protiv Argentine i da Anel napokon debituje za BiH!

Hvala na razumijevanju, javnom odgovoru i pozivu Anelu Hadžiću za susret protiv Argentine.

P.S Mi se obraćamo u ime Krajišnka, ali i drugih bh navijača u Bosni i dijaspori, jer nismo htijeli da vam se obratimo u ime pojedinačnih navijačkih skupina kako ne bi bilo pogrešnih tumačenja i zloupotrebe ljudskih tragedija.

(mojusk.ba)

Ne mogu da vjerujem.

#202 BH_United

BH_United

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 315 komentara

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 17:04

Posto sam i sam iz Krajine ovo mi je vise nego glupo, hocu reci sramotno. I nikako nemogu reci da mene predstavljaju.
Ako cemo realno jedini koji moze trenutno biti tu je Hadzic za ostale tek dolaze vremena.

Pisac ovog clanka mora znati da se u reprezentaciju zove 20 najboljih pa ako su svi iz Vlasenice, nek budu svi iz Vlasenice.
Izgleda da pored nacionalnog kljuca neki zele i regionalni. Ovo mi vise lici da pojedinci koji gledaju svoj sopstveni interes pokusavaju da dodju do samog uvlaceci sire mase.

Moram jednostavno reci da me je sramota ovog clanka.

#203 Emir79

Emir79

Baniran

• Baniran
  • ZnackicaZnackicaZnackicaZnackicaZnackica
  • 2034 komentara

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 17:07

BH_United, 03 Novembar 2013 - 17:04, je napisao:

Posto sam i sam iz Krajine ovo mi je vise nego glupo, hocu reci sramotno.
Ako cemo realno jedini koji moze trenutno biti tu je Hadzic za ostale tek dolaze vremena.

Pisac ovog clanka mora znati da se u reprezentaciju zove 20 najboljih pa ako su svi iz Vlasenice, nek budu svi iz Vlasenice.
Izgleda da pored nacionalnog kljuca neki zele i regionalni. Ovo mi vise lici da pojedinci koji gledaju svoj sopstveni interes pokusavaju da dodju do samog uvlaceci sire mase.

Pa upravo mi smeta, zbog ovog novinarskog sljama, kao da ne znamo koliko su Krajisnici privrezni Bosni i koliko je vole.
Ja sam Podrinjac, ali uvijek sam rekao ponosan sam na svoje zemljake Krajisnike,i smeta mi sto trpa svojim novinarskim poganlukom koje je sam pisao sav narod iz Krajine.
Odvratno do bola!

Ne treba tebe nista da bude sramota, ovo je samo dokaz novinarstva u BIH.
I onda se usudjuju traziti neku svoju novinarsku slobodu.

Na ovo se treba reagovati, i ovom majmunu zacepiti usta. Ovo su lazi.

#204 dy3

dy3

Super član

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackica
  • 542 komentara
  • LokacijaSarajevo

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 17:30

Zasto nema nikoga iz moje mjesne zajednice ?

#205 abab

abab

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 223 komentara

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 17:42

Ali ovo je toliko jadno:

"P.S Mi se obraćamo u ime Krajišnka, ali i drugih bh navijača u Bosni i dijaspori, jer nismo htijeli da vam se obratimo u ime pojedinačnih navijačkih skupina kako ne bi bilo pogrešnih tumačenja i zloupotrebe ljudskih tragedija."

Ovakvi su gori od cetnika! Primitivci koji guraju svoj nos gdje im nije mjesto. A pogledajte gdje taj mali Delalic igra.

Evo jedna poruka za naseg vrlog tekstopisca od njegovog Krajisnika:

#206 majstor22

majstor22

Super član

• Članovi
  • 892 komentara
  • LokacijaSlo

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 17:57

Glupost, to je ono sto mi najvise smeta kod nas. Zasto se kod nas sve mora dijeliti. Ko se nasao da recimo i u moje ime pise, jer sam i ja iz krajine. Nek stavi potpis sa imenom i prezimenom, a ne ovako.
Nazalost je to kod nas uvijek tako, svi se kur.ce u svom kraju. U Sarajevu recimo kad je neka tekma, vecinu boli cosak, radije gledaju klub ili sminkiraju okolo. A nema sanse da podrzavaju nekog iz drugog grada, jer oni su eto kao face iz glavnog grada.
Krajisnici evo podrzavaju samo svoje. Vec je bila zastava u Zenici gdje "Ljuti krajisnici" podrzavaju Ibricica. Sto se mene pita, seljakluk najveci. I onda jos svi gradovi nabrojani. Nemam nista protiv male zastave gdje pise neki natpis igracu, ali onolika zastava, samo eto da se dokazes. Pa podrzavaj sve igrace. Smijesno je da se na takav nacin daje "podrska".
Jel to krajina nije u BiH, jer nije smisao da podrzavas citavu repku. Sta ce sutra biti kad Ibricic nebude na spisku, jer realno nije to zasluzio, Hoce li prestati pratiti repku? Nije tema, i bojim se banane, ali bilo je drugih vremena, pa su se isto pojedini u krajini okretali i mislili samo na sebe. Sa ovakvim pismom samo bacaju ponovo los ugled na krajinu.

Jos da dodam, prosao sam krajinu uzduz i porijeko, znam kakvi su ljudi, i treba razlikovati iz kojeg grada ko dolazi. Kljuc, Sana, Prijedor, Dubica, Novi, Gradiska je jedno, Petrovac, Bihac drugo, Cazin, Krupa opet drugo, Buzim opet nesto drugo, Kladusa naravno posebno. Tako da mi je smijesno kad neko stavlja sve u jedno...

#207 maja006

maja006

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 3 komentara

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 18:08

Gospodo znate li da svi krajisnici igraju za druge reprezetacije. Napr. braca Handanovic, Dedic i puno drugih sto igraju za Sloveniju.

#208 modrica

modrica

Super član

• Članovi
  • 702 komentara
  • LokacijaMannheim-Modrica

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 18:21

Ovu temu treba ignorisat ili cenzurisat...nece izac na dobro.Nepotrebna....i vrlo vrlo ruzna.

#209 polen90

polen90

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 205 komentara

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 19:07

Ja sam BOSANAC iz krajine svako ima pravo da kaze sto misli ili napise ali nikakvog pokrica ova poruka nema i za mene je poglupa , podrska SUSICU od mene i nek igraju samo najbolji taman kad bi bili svi iz jednog grada.

#210 #M10

#M10

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 438 komentara

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 19:20

Jedno pitanje za ovog krajisnika sto je napiso clanak. Odakle je Ibricic? Sa Madagaskara? :) Pokri se cebetom bolan nebio..

No, to da Hadzic zasluzuje poziv stoji. I ja se nadam da ce uskoro biti na spisku.

#211 Eldin Hasic

Eldin Hasic

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 46 komentara

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 19:39

BH_United, 03 Novembar 2013 - 17:04, je napisao:

Posto sam i sam iz Krajine ovo mi je vise nego glupo, hocu reci sramotno. I nikako nemogu reci da mene predstavljaju.

Ja sam takodjer Krajisnik i slazem se. Bit ce Krajisnika u reprezentaciji kad bude Krajisnika u ligi petica pod bh. zastavom (Handanovic je Biscan).

#212 Joker23

Joker23

Super član

• Članovi
  • 516 komentara

Komentarisano 03 Novembar 2013 - 21:39

abab, 03 Novembar 2013 - 18:02, je napisao:

Jedan igrac koji je odigrao puno bolje i od Susica i od Avdije je Pasalic. Momak je '95 godiste i ima pravo nastupati za nas. Nazalost kod nas se kao potencijalni reprezentativci vecinom forsiraju Bosnjaci, a u Hajduku ima dosta vise potencijalnih reprezentativaca.
Nismo mi zato krivi i onako vecina Bsonjaka navija za BiH mali procenat drugih ima koji vole BiH...ps nadam se da ce se to promjeniti u buducnosti

#213 yaran

yaran

Forumaš

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackicaZnackica
  • 1353 komentara
  • LokacijaParis-Prijedor

Komentarisano 14 Novembar 2013 - 23:11

Neznam gdje da postavim pitanje posto je tema off topic zatvorena ...da li samo ja imam problem sa opcijom "citat" ne radi ,sta je problem...????

Izmjenio alemko, 14 Novembar 2013 - 23:12.
do tvog podesavanja je

#214 svabo

svabo

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 85 komentara
  • LokacijaNicija zemlja

Komentarisano 15 Novembar 2013 - 11:14

Jeli istina da cemo protiv Argentine igrati u novim puma dresovima?

#215 bosancheros

bosancheros

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 221 komentara

Komentarisano 15 Novembar 2013 - 11:32

svabo, 15 Novembar 2013 - 11:14, je napisao:

Jeli istina da cemo protiv Argentine igrati u novim puma dresovima?

izvor?

#216 bosancheros

bosancheros

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 221 komentara

Komentarisano 15 Novembar 2013 - 11:44

jarane nevidim kako je to moguce ako istice ugovor sa legeom sledece godine

#217 jaguar

jaguar

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 354 komentara

Komentarisano 15 Novembar 2013 - 11:53

mozda puma plati legei odstetu da bismo ih reklamirali protiv argentine. da je usanovic jos u savezu mozda bi to i moglo obzirom na to da je potpisivao vise ugovora sa konkurentnim firmama u isto vrijeme :)

#218 legionar

legionar

Super član

• Članovi
  • 615 komentara
  • LokacijaWonderland

Komentarisano 09 Decembar 2013 - 11:30

@Emir79: sa nekima je tesko diskutovati jer sve svodite na osobni nivo a pitanju je treca osoba... igrac. Ja sam samo htio reci da je bilo pametniji opcija i da je njegva reakcija brezpotrebna i to je sve nista drugo sve ostalo su izmisljotine i nebuloze emotivnih "supportera".

Jedni zaista ne razumijete postoji kritika (slaba i dobra), pljuvanje, blatenje itd je nesto sasvim drugo. Ali to nije moj problem sto vi to ne razumijete. Na taj nacin postizete to da vecina pametnih na ovom foumu gubi interes za "pametnu debatu" koje ovdje nema jer samo crno ili bijelo.

Moj doprinos ovom forumu je bas zbog toga umanjen i nadam se da ce neki shvatiti da je pametno nekoga poslusati i biti poslusan od strane nekoga a ne biti "popljuvan ili oblatnjen"