Ovaj forum se više iz sigurnosnih razloga ne koristi i služi samo kao arhiva poruka za 2013 godinu.
Ne savjetujem korištenje privatnih poruka preko njega.
Novi forum se nalazi na adresi http://forum.becka-raja.at i za čitanje i pisanja mora se svako ponovno registrovati.
Hvala! (admin, 09.01.2014.)

Nasi u INO-LIGAMA 2012/2013
Komentarisano 29 Decembar 2013 - 21:17
Komentarisano 29 Decembar 2013 - 23:26
#M10, 29 Decembar 2013 - 18:31, je napisao:
On dobro izgleda protiv slabijih ekipa koje nemogu u nijednom segmentu parirati nasoj igri kao Litva, Latvija itd. a covjek se je u dvije tekme razpao protiv Slovaka, sta ce biti tek protiv Gaucosa... neki ce opet razmisljajuci tudjom glavom reci da je on kljucan igrac ali procentualno je to tada kada imamo loptu ako je mozemo imati sa njegovom brzinom, mec sa dvije ostrice...
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 00:25
alemko, 29 Decembar 2013 - 16:55, je napisao:
hnl-ekipi koja je gajila klasicni kontrafudbal (dobiju hajduk, dinamo pa zijane od neke istre ili slaven belupa) to odgovaralo upravo brzom zecu koji je odlicnoo koristio prostor. u reprezentaciji je ako se ne varam debitirao kod cire u prijateljskoj u sloveniji kada je odigrao cirinom voljom pola sata na desnom krilu. zbog brzine je poprilicno solidno izgledao u tada trkacki dosta tromoj ekipi, ali sada reci da se radi o klasicnom krilu nema smisla, zapravo toliko je jedan zec koliko i jedan ibisevic.
sretno zecu, kamo srece da nastavi ovako, ali on do sada nije ispunio visoka ocekivanja, a doveden je za turske prilike tada veliku svotu. i ne znam zasto recimo visca odjednom ne valja!? interesantno da niko ne navodi da je par sezona unazad visca u ofanzivnom segmentu igre i to kao klasicno krilo efikasniji igrac od zeca. mozda ima i nade za zeca jer ima sezonu-dvije jos za neki preokret u karijeri, ali ako je jedini kriterij to sto igra bez nekog ekstra ucinka kao polivalentni ofenzivac u turskom prosjecnom ligasu, onda ne znam. eto visca sada ne valja sto mu je klub ispao, a niko ne garantira da za pola godine nece biti obrnuta situacija. sto se potencijala tice, ubijedjen sam da cemo za sezonu dvije u visci imati igraca nekog solidnog kluba iz petice, sto zecu ne mogu bas prognozirati. sto se reprentacije tice, ne znam stvarno sta ste gledali u zadnjem vremenu ako vam visca nije valjao!? djecko kad god je dobio priliku unio ne svjezinu u igru.
Višću i Zeca ne mogu niti želim poredit, samo sam došao do interesantnog podatka da "propali" Zec u prvoj turskoj ligi ima statistiku sličnu kao i reprezentativac Višća u drugoj turskoj ligi. Ništa više i ništa manje. Tko će od njih dvojice veću karijeru napravit, to ćemo još vidjet. Ali gledajući jednog i drugog, talent i fizičke predispozicije, ja više Erminu naginjem. A očito i stručnjaci u Turskoj, jer ipak jedan igra u "prosječnom turskom prvoligašu" dok drugi igra u turskom drugoligašu.
Višća meni niti valja niti ne valja, niti mi je ikad valjao niti nevaljao. Čak ni u našoj ligi nije bogzna šta odskakao, za razliku od Zeca koji je u HNL-u u svoje vrijeme bio proglašen najboljim napadačem u konkurenciji Mandzukića.
Dabogda ja bio u krivu za Višću. Na žalost, krivo sam karijeru i Zeca procjenio, ali on ipak igra u ligi koja pod normalno daje redovne reprezentativce, a mnogo jače prve lige u Evropi (pa čak i druge lige petice) bivaju ovdje ismijane kad se spomene potencijalni neki reprezentativac iz klubova koji u njima igraju.
Kad selektor ima dvostruke kriterije, ne moraju ih i forumaši imati da bi ga obranili od nepostojećih napada, nego samo od konstatacija koje se baziraju na suhoj statistici.
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 00:30
legionar, 29 Decembar 2013 - 23:26, je napisao:
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 01:23
skot, 30 Decembar 2013 - 00:25, je napisao:
Višću i Zeca ne mogu niti želim poredit, samo sam došao do interesantnog podatka da "propali" Zec u prvoj turskoj ligi ima statistiku sličnu kao i reprezentativac Višća u drugoj turskoj ligi. Ništa više i ništa manje. Tko će od njih dvojice veću karijeru napravit, to ćemo još vidjet. Ali gledajući jednog i drugog, talent i fizičke predispozicije, ja više Erminu naginjem. A očito i stručnjaci u Turskoj, jer ipak jedan igra u "prosječnom turskom prvoligašu" dok drugi igra u turskom drugoligašu.
Višća meni niti valja niti ne valja, niti mi je ikad valjao niti nevaljao. Čak ni u našoj ligi nije bogzna šta odskakao, za razliku od Zeca koji je u HNL-u u svoje vrijeme bio proglašen najboljim napadačem u konkurenciji Mandzukića.
Dabogda ja bio u krivu za Višću. Na žalost, krivo sam karijeru i Zeca procjenio, ali on ipak igra u ligi koja pod normalno daje redovne reprezentativce, a mnogo jače prve lige u Evropi (pa čak i druge lige petice) bivaju ovdje ismijane kad se spomene potencijalni neki reprezentativac iz klubova koji u njima igraju.
Kad selektor ima dvostruke kriterije, ne moraju ih i forumaši imati da bi ga obranili od nepostojećih napada, nego samo od konstatacija koje se baziraju na suhoj statistici.
haj da nisam gledao tog zeca tokom trogodisnje epizode u dresu sibenika barem nekih desetak puta povjerovao bih ti da nije napadac. ovako tesko. i ne znam stvarno na osnovu cega si zakljucio da zec ima dobar centarsut? da to nije sam sebi nabacivao u dresu sibenika?

da se prisjetimo:
skot, 27 Decembar 2013 - 21:47, je napisao:
znaci, ja kao relativiziram i pojednostavljujem, a ti onako "slucajno" eto navedes da nam reprezentativac ima mrsav skor u "tamo nekom turskom drugoligasu", dok zekonja ispade neki igrac posto igra medju "malo vecim deckima" i onako pominjajuci mrsavu viscinu kvotu propustis navesti cinjenicu da visca 6 kola unazad igra desnog beka(!) zbog serije povreda u klubu (bio je interviju za sc-sport nedavno).

ali hajmo pokusati faktima, barem za sezone u kojima ih mozemo uporedit:
2011/12 (istanbul 6., gencler 9.)
visca ---> 36 nastupa (3 utakmicu bjase playoff za euroligu!), 58,3 minute u prosjeku (jedanput ga nije bilo u kadru), 5 golova, 9 asistencija
zec ---> 27 nastupa, 32,4 minute u prosjeku (5 utakmica na klupi, dva puta ga nije bilo u kadru), 3 gola, 4 asistencija
2012/13 (gencler 11., istanbul 16.)
visca ---> 28 nastupa, 50,2 minute (jedanput klupa, pet puta ga nije bilo u kadru, dva put zbog povrede), 3 gola, 6 asistencija
zec ---> 29 nastupa, 79,1 minuta (jedanput na klupi, cetri puta ga nije bilo u kadru, jednom zbog crvenog), 6 golova, 4 asistencija
=> prosjecni ucinak po sezoni ako uzmemo dvije zadnje sezone:
visca kao krilo uglavnom 4 gola i 7,5 asistencija,
zec kao svasta pomalo ali uglavnom kao napadac 4,5 gola i 4 asistencije.
cak i ako ubacimo i zecevu prvu sezonu u genceru iz 2010/11 (24 nastupa, 69,6minuta u prosjeku, 9 nije bio u kadru (dvije zbog povrede), jednu na klupi - 4 gola, 4 asistencije) opet je to ne bas neki ekstra-prosjek za napadaca od 4,33 gola i 4 asistencije po sezoni.

stvar je jasna, od dva podjednako dobra, uzeti cu onog ucinkovitijeg, mladjeg, ali i perspektivnijeg, koji se za razliku od prvog odmah uspio pokazati u solidnom svijetlu i u nacionalnom dresu. hajde da zec ima ucinak iz sibencike faze igranja, ali ovako tesko da moze biti u nekakvoj kombinaciji. pogotovo ga ne vidim kao krilo, pa makar nam se radilo o desnoj strani na kojoj improviziramo sa pjanom/vedom, te sada stevanovicem, hajrovicem, ali i kvrzicem, pa i viscom koji moze i desno igrati. mislim da napadac koji zeli da nude u reprezntativnim kombinacijama mora u divljoj, cesto izuzetno otvorenoj turskoj ligi desetak-petnaest golova po sezoni postizati.
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 11:37
Neznam mozda ima koji bugojanac na forumu koji bi nam mogo malo vise reci o njemu
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 11:59
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 12:05
VajTa, 30 Decembar 2013 - 11:37, je napisao:
Neznam mozda ima koji bugojanac na forumu koji bi nam mogo malo vise reci o njemu
Bezveze pretjerivati... Covjek trenutno jedan od najboljih napadaca na svijetu pa kupi sve konzerve iz marketa...

https://www.facebook...&type=1
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 12:57
Npr mi ne treniramo i kad pijemo pive logincno da se stomak napuse ili svi misici tijela i ako yo radimo stalno tj pijemo sve vise nam se skuplja salo oko stomaka i drugim mjestima jer ne idemo na ftiness ili tretanu pa se naslage skupljaju,a nogometasima prija pivo zbog co2 i jecma jer misicma vraca izgubljenu mast koju su potrosili na teninzima ili utakmici.Mada u posljednje vrijeme se sve vise forsira red-bull :)
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 15:44
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 16:16
Eh, sad koji je perspekitvniji i o tome se da pričat. Višća je čak 21 mjesec mlađi od Zeca...Ja se nadam da će dogurat do prve lige kad bude u sadašnjim Zečevim godinama...
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 17:03

Komentarisano 30 Decembar 2013 - 17:04
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 17:26
skot, 30 Decembar 2013 - 00:30, je napisao:
Naravno da nije tako, i ti, i @legionar i @#M10 ste predvidjeli jednu sitnicu da Medunjanin uopste nije igrao defanzivnog veznog vec je imao ulogu koju uvijek ima, graditelja igre iz defanzivnog veznog reda. Mi defanzivnog veznog nismo ni imali a to je i Susic u nekoliko navrata ponovio.
Logika ocjenjivanja Medunjaninovog ucinka vam je na nivou kao kad bi ocjenjivali koliko je Pirlo lopti presjekao, duela dobio i kilometara pretrcao ili u prevodu njidje veze. Znaci vi mozete kritikovati Susica sto forsira jednu takvu ulogu a nikako Medunjanina kako je tu ulogu odigrao.
Ako je neko igrao ulogu koje do tad nismo imali a na ustrb klasicnog defanzivnog veznog onda je to bio Pjanic jer je on igrao nesto izmedju Medunjanina i Misimovica, moze se reci da je imao ulogu box to box igraca.
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 17:42
#M10, 29 Decembar 2013 - 18:31, je napisao:
Jedini def. vezni od kojeg ocekujem velike stvari u buducnosti je Nermin Zolotic (rod. 1993, igr. Zeljeznicara) koji nemogu da ne kazem - jedan od najpametniji (mladi) igraca koje je nasa samostalna zemlja ikada imala. Hvala Bogu dobar rad sa mladima se isplacuje pa evo dolazi jos jedan vrlo interesantan def. vezni, Damir Sadikovic (rod. 1995, igr. Zeljeznicar).
Bas tako, ova dva igraca imaju potencijal za dobre karijere. Kod Zole mi se svida da je veoma ozbiljan i profesionalan a ne kao drugi zeljini talenti poput Jamaka i Svrake, koji na dan ispuse najmanje 10 cigara. Sjecam se Jamaka kad je izasao iz juniora bio je najveci Zeljin talenat sa Dzekom(godiste 86). Zola takav siguran nije. Kod njega me jedino brine ona teska povreda i nadam se, da se dobro oporavio fizicki a i psihicki - jer na prvoj utakmici poslje povrede se vidjelo da ima puno straha.
No, za Damira je vec druga prica i cak mi izgleda da se bolje uklopio u prvu ekipu Zelje nego Zola kad je on bio prebacen u prvi tim. Ove godine Zeljo imo dosta povreda i zbog toga je Sadikovic igrao vecinom utakmice. Smireno igra i ne vidi se da je jos junior. E sada koliko je ozbiljan i koliko "steti" sam sebe ne znam. Nadem se da je momak pametan.
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 18:03
Komentarisano 30 Decembar 2013 - 22:01
Moram reci da su Meksikanci strasna ekipa i da bi eventualna prijateljska prije mundijala bila odlicna proba.
Ako je trasformacija igre carobni recept modernog fudbala onda taj recept Meksiko definitivno ima.
Hrvatima ce biti jako tesko snjima, ..
- Kakav bi Hajrovic bio na desnom boku?
@Zijancer .. nije valjda bi ti ostavio dva napadaca na SP?
Sva filozofija je tome da nesto probamo. Jedan od nacina da se nesto proba je ovaj kao u slucaju Misketa.
Znaci covjek se povrijedi pa onda moras probati bez njega.
Susic je rekao da ako se jedan od napadaca povrijedi/dobije drugi zuti, da on njega nece mijenjati s novim napadacem
vec sa necim drugim.
Znaci otvoreno je rekao, napisem imena pa pravim tim. Da se razumijemo nije ni to toliko lose, kad pogledamo koliko malo imamo raspolozivih igraca..