Skoci na sadrzaj

Ovaj forum se više iz sigurnosnih razloga ne koristi i služi samo kao arhiva poruka za 2013 godinu.
Ne savjetujem korištenje privatnih poruka preko njega.
Novi forum se nalazi na adresi http://forum.becka-raja.at i za čitanje i pisanja mora se svako ponovno registrovati.
Hvala! (admin, 09.01.2014.)

* * * * * 4 glasova

Fudbalska reprezentacija BiH

• Molimo prjiavite se za odgovor
3573 odgovora na ovu temu

#41 walter

walter

Super član

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackica
  • 526 komentara

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 19:02

Pogledaj komentarmmujica, 14 Septembar 2012 - 16:45, je napisao:

Pa to je ono sto sam vec pisao u proslim kvalifikacijama u zadnjoj utakmici sa Francuskom, da nam je to baraz, da tu trebamo traziti pobjedu i uci u utakmicu bez kompromisa, e sad smo dosli haman pa na isto sa grcima , direktnim protivnicima za 1mjesto;Ako hocemo u Brazil moramo ih poraziti maksimalno u ove dvije utakmice valjda je to jasno i Papetu i igracima
Ti si potpuno protivrjecan u svoja zadnja dva komentara.
Prvo kazes da trebamo biti svjesni svojih sposobnosti pa onda da Grke moramo maksimalno poraziti u dva susreta.
Apsolutno je netacno da ih moramo dvaput 'maksimalno poraziti' u dva susreta da bi isli u Rio.
Jako malo timova moze samouvjereno reci da ce dvaput razbucati Grke...

#42 mmujica

mmujica

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 458 komentara

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 19:24

Pogledaj komentarwalter, 14 Septembar 2012 - 19:02, je napisao:

Ti si potpuno protivrjecan u svoja zadnja dva komentara.
Prvo kazes da trebamo biti svjesni svojih sposobnosti pa onda da Grke moramo maksimalno poraziti u dva susreta.
Apsolutno je netacno da ih moramo dvaput 'maksimalno poraziti' u dva susreta da bi isli u Rio.
Jako malo timova moze samouvjereno reci da ce dvaput razbucati Grke...

Jeli Pape vec skoro 2 godine na celu repke???? Jel u repci igraju zajedno u prvih jedanaest i danas 7-8 igraca koji su igrali i kada je Pape dosao na celo repke???? Jeli vecina nasih reprezentativaca, koji su oslonac i kostur repke igra u hrvatskoj, slovenackoj ili ceskoj ligi,????Eto ti napisi lige u kojima igraju i kakav im je ucinak u klubovima Na kraju se moze desiti i cudo da sa grcima i izgubimo svih sest bodova,a da ipak mi odemo na SP i u tome vidim maksimalni poraz Grcke;No iz ove dvije utakmice sa grcima sve ispod 4 boda je neprihvatljivo za mene; za ostale kako god im drago

#43 mmujica

mmujica

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 458 komentara

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 19:46

Ono sto ja znam kao birvaktile amaterski sutac lopte na livadi izmedju stativa je da se pobjednicka atmosvera stvara najmanje hevtu dana prije pocetka utakmice u ekipi; Kada pocne utakmica vise nista ne pomaze osim sitnih popravki trenera sa izmjenama koje nekad i poluce pozitivan rezultat, Od svih navijackih skandiranja nema mi mrzeg od onoga ;HCEMO POBJEDU.

#44 modrica

modrica

Super član

• Članovi
  • 702 komentara
  • LokacijaMannheim-Modrica

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 19:57

Error

#45 mmujica

mmujica

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 458 komentara

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 20:06

Pogledaj komentarmodrica, 14 Septembar 2012 - 19:57, je napisao:

Ti mujice fakat ko maxim po diviziji...nemoj se ljutit al postovi su ti ponekad ko da ih pise neki 10-ogodisnjak...sve neka demagogija...

Ma vidis bolan da sam postavio nekoliko pitanja ,na koja ocekujem odgovor, pozitivan ili negativan nije uopste bitno, bitno je da je odgovor; Ja nisam trazio da se ocijenjuju moji postovi jesu li od 10gosnjaka ili nisu, u ostalom ponekad i desetogodisnjaci znaju vrlo pozitivno kritikovati i davati pozitivne komentare i savjete

#46 coolin_ban

coolin_ban

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 256 komentara

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 20:07

Pogledaj komentarmmujica, 14 Septembar 2012 - 19:24, je napisao:

Jeli Pape vec skoro 2 godine na celu repke???? Jel u repci igraju zajedno u prvih jedanaest i danas 7-8 igraca koji su igrali i kada je Pape dosao na celo repke???? Jeli vecina nasih reprezentativaca, koji su oslonac i kostur repke igra u hrvatskoj, slovenackoj ili ceskoj ligi,????Eto ti napisi lige u kojima igraju i kakav im je ucinak u klubovima Na kraju se moze desiti i cudo da sa grcima i izgubimo svih sest bodova,a da ipak mi odemo na SP i u tome vidim maksimalni poraz Grcke;No iz ove dvije utakmice sa grcima sve ispod 4 boda je neprihvatljivo za mene; za ostale kako god im drago
meni je prihvatljivo i 2 ili 3 boda (isto sranje, znaci ne manje nego sto grci dobiju iz te dvije utakmice). slovaci su vec trepnuli, ali su naravno jos uvijek u igri. nadam se da ce to potvrditi protiv grka u oktobru. ako se to desi (slovaci uzmu bod ili tri), a mi budemo bara - bara iz dvije sa grcima i dobijemo litvaniju, mislim da bi bili vec jednom nogom u brazilu

#47 ori

ori

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 6 komentara
  • LokacijaFlorida

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 20:48

Pogledaj komentarcoolin_ban, 14 Septembar 2012 - 20:07, je napisao:

meni je prihvatljivo i 2 ili 3 boda (isto sranje, znaci ne manje nego sto grci dobiju iz te dvije utakmice). slovaci su vec trepnuli, ali su naravno jos uvijek u igri. nadam se da ce to potvrditi protiv grka u oktobru. ako se to desi (slovaci uzmu bod ili tri), a mi budemo bara - bara iz dvije sa grcima i dobijemo litvaniju, mislim da bi bili vec jednom nogom u brazilu
To je to, ne smijemo nikako biti donji u te dvije utakmice s njima. Ako smo u egalu s njima u 2 utakmice, oni nikad nece stici nasu gol razliku

#48 Emir79

Emir79

Baniran

• Baniran
  • ZnackicaZnackicaZnackicaZnackicaZnackica
  • 2034 komentara

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 21:01

Mi smo ekipa koja gaji ofanzivan fudbal,tj. ekipa koja igra za gol vise. Uz sve to imamo jako dobre napadace,kao i veznjake koji su odlicni golgeteri,i spremni smo svakoj ekipi na svijetu zabiti gol-dva. A kako vidim,takva nam je i sledjeca generacija,U21.
Protiv Grcke ,sam i sa bodom zadovoljan,mada je protiv njih sve moguce 1X2.

#49 mmujica

mmujica

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 458 komentara

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 21:19

off topik izvinjavam se, ali bi zamolio gosp,pod nikom "modrica" da mi objasni ovu rijec DEMAMOGIJA? meni apsulutno nepoznata,???? A i ovo "ko maxsim po diviziji" nit sam maxsim nit sam divizija  i neznam odakle mu ovo ;pp slobodna poz

#50 modrica

modrica

Super član

• Članovi
  • 702 komentara

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 21:43

Pogledaj komentarmmujica, 14 Septembar 2012 - 21:19, je napisao:

off topik izvinjavam se, ali bi zamolio gosp,pod nikom "modrica" da mi objasni ovu rijec DEMAMOGIJA? meni apsulutno nepoznata,???? A i ovo "ko maxsim po diviziji" nit sam maxsim nit sam divizija  i neznam odakle mu ovo ;pp slobodna poz

Haman sam te dobro naljutio...halali...izbriso sam poruku da ne kvarimo temu.Poz.

#51 Almir

Almir

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 458 komentara
  • LokacijaBrcko - Berlin

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 22:02

Za napad i nase ofenzivne kvalitete se ne brinem, vec kako ne primiti kakav jeftin gol ili dva. Kljuc dobrih rezultata protiv Grka ce biti koliko cemo biti kompaktni u vezi i u odbrani.A to ce zavisiti da li ce Rahimic biti spreman i u kakvom je stanju, kao i hoce li se odbrana probati pojacati. Treba nam jos jedan jak, visok stoper da kupi lopte, mozda se vise taj Zukanovic i Cocalic trebaju pozvati,jer nemamo alternativa, a mene Sunjic bas nije odusevio.

#52 modrica

modrica

Super član

• Članovi
  • 702 komentara

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 22:22

Gotovo je sad,nemozes sad trazit novog ...proso voz.U prvom redu mislim na sljedecu tekmu sa Grcima...po  meni najvaznija tekma kvalifikacija...znam da zvuci mozda cudno al po meni je tako.Ako napravimo dobar rezultat kod njih prebacujemo pritisak i nervozu na Grke i to kroz citave kvale a ako oni uzmu nas situacija je potpuno obratna.Da nam fali jedan visok,jak stoper fali nam znaci ostaje nam samo nada da cemo i ovako dobro funkcionisat,ne vrijedi sad nista drvlje i kamenje po Papetu sto nije trazio...konto je da ne treba...Pandza je bio zdrav i sad je tako kako je.Neke druge trazit i probat ja ali ne protiv Grka uostalom ubijedjen sam da ce utakmicu u Grckoj odluciti dnevna forma.

#53 yaran

yaran

Forumaš

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackicaZnackica
  • 1353 komentara
  • LokacijaParis-Prijedor

Komentarisano 14 Septembar 2012 - 23:12

Ma kakva dnevna forma ,Dzeko ce odluciti..... :138:

Nego svaka nam je vazna ,ova  sa Grcima nosi epitet najvaznije jer se radi o direktnom konkurentu.
Situacija nemoze biti bolja nego sto je mi idemo kod njih, oni su favorit, oni imaju obligaciju da dobiju,
pritisak je na njima ,a na nama je da iznenadimo sa odbrambenom formacijom je sigurno da necemo jer
to i ocekuju ,zato bi se slozio sa @mujicom da igramo ono sto znamo jer Grci nemaju ubojitost po bokovima
niti mogu drzati viskoko presing moje je misljenje da nam leze bez obzira na do sadasnje dvoboje koji idu
u njihovu korist jer sad igramo fudbal koji moze da dobije i jace od Grka ...

#54 dy3

dy3

Super član

• Članovi
  • 542 komentara
  • LokacijaSarajevo

Komentarisano 15 Septembar 2012 - 00:24

Mene samo interesuje kako ce nasi igraci podnijeti poganu grcku igru jer ono sto je sigurno je da ce biti utakmica sa puno grubih startova, a znamo kako se ponasaju i Miske i Pjanic kad su pod konstantnim presingom. Ja da se pitam u ovoj utakmici bi prihvatio njihovu igru i trazio bi da se odgovori na svaki njihov grub start. Za Spahica se ne brinem :138:  ali mislim da necemo biti u stanju da razvijemo svoju igru i da bi zato trebali igrati dosta grublje nego inace.

#55 gibrat

gibrat

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 325 komentara

Komentarisano 15 Septembar 2012 - 03:26

Ne treba igrati prljavo i grubo nego tijelom udarati/faulirati, znaci kao panjom bez klizenja i rakama jer to je odmah za karton ako je ostro..a tijelom/ramenima se rijetko daje karton za to..tako ih istovremeno isprovicirati dako oni dobiju koji karton..uglavnom trbea polako igrati i graditi igru bez srljanja da nam ne opice kontre jer oni nemaju neku igru sem kontri, i ono sto smo slabi je ubacivanje u 16m jer nasi igraci su poznati da ne umiju da prate igraca bez lopte rame uz rame i tu s ebojim da neko glavom ne zakuca loptu

#56 fantom

fantom

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 355 komentara

Komentarisano 15 Septembar 2012 - 05:28

Dobro znaci zbog njihovog nacina igre (grubost,provokacije)od krucijalnog znacenja je ko ce nam biti sudija ,Kada se to odlučuje

#57 ori

ori

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 6 komentara
  • LokacijaFlorida

Komentarisano 15 Septembar 2012 - 06:47

Ako sudija bude Turcin ili Svabo, bicemo u ravnopravnom polozaju, necemo dobiti penal tamo kad Dzeko rasiri ruke, ali necemo biti ni osteceni. Ako je Rus, Rumun, i slicnog podneblja, tu smo donji, moracemo dati 2 gola i totalna dominacija da bi izvukli barem bod, jer oni ce dobiti penal kad lopta pogodi Vranjesa u rame ili Gekas zapne za Spahica ili busen. Sumnjive situacije i faulovi ce biti tolerisani u jednom smjeru. Talijan ili Englez, kako vjetar puse, ko trenutno dominira na terenu tome se priklone da ne stvaraju puno problema i zavrse utakmicu. Neutralni i mali, oni sude po pravilima, osim ako ne dodju u situaciju da se izgube zbog totalne divljine.

#58 Adma

Adma

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 55 komentara

Komentarisano 15 Septembar 2012 - 08:43

Budemo li mi igrali kako treba i imali  glavu i rep ne moze nama ni sudija ni Grcka nista.
Treba biti koncentrisan i svoje sanse iskoristiti da nam se nedesi da onakve sasne kao sto je Ibisevic imao protiv Latvije promasivamo.
Sve je do nas.

#59 majstor22

majstor22

Super član

• Članovi
  • 892 komentara
  • LokacijaSlo

Komentarisano 15 Septembar 2012 - 09:20

Nema ekipe na svijetu kojoj mi nemozemo zabiti gol, to se zna. Eh sad, problem je kako pozada manje primiti. Pisao sam vec da treba citava ekipa da igra malo bolje sto se tice defanzivnog pokreta.

Tu ce puno znaciti od postave. 4-2-3-1 sa Stevanovicem i Salihovicem/Lulicem na krilu ti dosta tog donosi, cak i u defanzivi, jer su dovoljno brzi i trkacki jaki da se vracaju i samo Dzeko i Miske ostaju naprijed. Samo sto ce Dzeki biti tesko samom u napadu.
4-2-2-2 sa Ibijem i Misketom i bez Stevanovica je ofanzivnije, malo propuh u sredini, ali nasi ofanzivni igraci dolaze vise do izarazaju u toj formaciji i tamo sigurno zabijamo najmanje 2 gola. Nema sanse da mogu i Misketa i Dzeku i Ibija zaustaviti. Ali tu treba paziti defanzivu, jer se nijedan od te trojice nevraca bas. Uz to je Ibisevic zivac, koji cesto prigovara i zbog tog najcesce dobiva kartone.

Ako bi se dogovorili da se Dzeko malo pusta nize, i Ibi takodje u fazi defanzive dosta trke ukljuci u svoju igru, e onda sam siguran da mozemo sa zadnjom formacijom odigrati dobro. Ja se bojim grckih kontri i naravno kornera i slobodnjaka. Grci su na EP vecinom nekako iz kontri i brzih akcija zabijali, a mora se priznati da su u tom dobri. Koliko god mislili da su spori, ipak su preko krila dosta brzi.

#60 baraba

baraba

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 410 komentara

Komentarisano 15 Septembar 2012 - 09:31

u grckoj ako nista onda bar 3 boda za nas !