Skoci na sadrzaj

Ovaj forum se više iz sigurnosnih razloga ne koristi i služi samo kao arhiva poruka za 2013 godinu.
Ne savjetujem korištenje privatnih poruka preko njega.
Novi forum se nalazi na adresi http://forum.becka-raja.at i za čitanje i pisanja mora se svako ponovno registrovati.
Hvala! (admin, 09.01.2014.)

* * * * * 4 glasova

Fudbalska reprezentacija BiH

• Molimo prjiavite se za odgovor
3573 odgovora na ovu temu

#3561 member222

member222

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 203 komentara

Komentarisano 26 Decembar 2013 - 18:09

Pogledaj komentarEmir75, 26 Decembar 2013 - 16:19, je napisao:

hajmo odraditi prvenstvo prvo pa cemo onda dalje... ako bosna prodje u drugi krug onda ko zna kakve ce ponude I susic dobiti.. dobice sigurno od ovih arapa milione dollara ponude da dodje itd.... a jos ima I zrijeb za EP... :)

i ja sam za ovo.... ali kad ljudima skoro pa sve smeta sta Susic radi i kako se (ne)priprema za SP (u njihovim ocima) pocinje da mi se gadi... rijetki su oni koji bi bolji poso odradili od Susica

#3562 Almir

Almir

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 458 komentara
  • LokacijaBrcko - Berlin

Komentarisano 26 Decembar 2013 - 23:08

Malo ste pozurili sa nasljednikom Susica niti je to sad vazno, treba se pripremiti i odraditi Sp kako treba. Ovaj Juka B. je u pravu i treba direktno sa Begicem kontaktirati uvezi novih igraca. Samo ako Susic ne zeli nove igrace to ne mora znaciti da ih i fudbalski savez nece.

#3563 alemko

alemko

Forumaš

• Moderatori
  • 1552 komentara

Komentarisano 27 Decembar 2013 - 00:05

ko to kaze da susic ne zeli nove igrace? kada vec vucemo paralele sa nekim bivsim selektorima, ne moze se ne navesti cinjenica da je u eri "susic" i najvise novih igraca dovedeno u reprezentaciju. :english-XB:  
sumnjam da ce se stati na ovome sto sada imamo. i slazem se da treba iskoristi momentum, vratiti neke "zalutale" koji i pored nastupa za druge nacionalne timove imaju pravo nastupa za nas, ponuditi im potpisivanje prestupnica, ali bez ikakvih obacevanja. a potpisom se donosi odluka za sva vremena, nema mijenjanja iza toga.

#3564 majstor22

majstor22

Super član

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackica
  • 892 komentara
  • LokacijaSlo

Komentarisano 28 Decembar 2013 - 15:35

Mene interesuje odkad pripreme i premije kostaju toliko kao cijela nagrada FIFE za kvalifikacije SP-a?!

Ta prica se samo budalama moze prodati, no zna se da smo mi budale i sve se vjeruje, tako da nam i to mogu prodati, a da niko neprovjeri tu informaciju tacnije, iako se sve moze provjeriti detaljno...

#3565 ZIJANCER_SA

ZIJANCER_SA

Forumaš

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackicaZnackica
  • 1274 komentara
  • LokacijaSarajevo

Komentarisano 29 Decembar 2013 - 02:59

Pogledaj komentarmajstor22, 28 Decembar 2013 - 15:35, je napisao:

Mene interesuje odkad pripreme i premije kostaju toliko kao cijela nagrada FIFE za kvalifikacije SP-a?!

Ta prica se samo budalama moze prodati, no zna se da smo mi budale i sve se vjeruje, tako da nam i to mogu prodati, a da niko neprovjeri tu informaciju tacnije, iako se sve moze provjeriti detaljno...

Lijepo je Begic juce javno pred kamerama rekao da se cca 9 miliona dolara dijeli 50%-50% igracima premije a druga polovina savezu i da je to tako dogovoreno na pocetku kvalifikacija sa kompletnom ekipom na celu sa strucnim stabom. Takodjer je rekao da ce odprilike 1 milion dolara kostati pripreme/odlazak/smjestaj u Brazilu/ povratak iz Brazila. Sve je kaze javno i transparentno i da nema nikakvih tajni oko toga. Cak je napomenuo da ce Fifa ubrzo na svojoj zvanicnoj web stranici izbaciti tacne cifr za svaku repku koliko je koja tacno dobila itd. Isto je rekao da su kvalifikacije u ove 2 godine kostale priblizno 2 miliona KM tako da od novca koje ce nas savez dobiti za plasman za SP nece puno ostati viska i da taj novac bukvalno pokriva sve troskove od pocetka kvalifikacija do zavrsetka SP uz neki manji visak koji ce ostati savezu na raspolaganju za redovne troskove itd.

#3566 CerA

CerA

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 101 komentara

Komentarisano 29 Decembar 2013 - 08:32

Ja vjerujem da ovaj savez radi posteno, barem u vrhu, sigurno ima podguznih muha koje su preostale iz starog rezima ali rastjerace se i to.
Posto puno i cesto putujem mogu vam reci da ce pipreme i boravak u brazilu da kostaju puno.
23 igraca + strucni stab + prateca ekipa (doktori, fizoterapeuti, ekonomi, itd.) cirka 40 + ljudi.
Dobar Hotel + hrana nekih $20000 dnevno ($500 po osobi po danu), avionske karte prevoz, iznajmljivanje terena, oprema, itd.
Nadam se da ce $ milion biti dovoljno, skup je Brazil a nije ni USA jeftin.

#3567 majstor22

majstor22

Super član

• Članovi
  • 892 komentara
  • LokacijaSlo

Komentarisano 29 Decembar 2013 - 10:59

zijancer, to je vec nesto drugo, ali prica nema para, sve ode odjednom je nesto drugo...

#3568 BH_United

BH_United

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 315 komentara

Komentarisano 29 Decembar 2013 - 22:22

Nas je pbroblem sto mi mislimo da moramo igrati ono sto Susic fura. Ustvari moramo jer se on pita i onda dolazimo do tog da moramo izmisljati igrace koji ne postoje.
Normalno da cemo onda opravdavati pozive Vrsajevica,Mravaca i slicnih.

Pod broj 1, mi nemamo kvalitetnog defanzivnog veznog.
Pod broj 2, Pjanic, Misimovic, Dzeko, Ibisevic i Medunjanin kod Susica ce uvjek pocinjati osim ako nisu zdravi.
Pod broj 3, I da imamo kvalitetno desno krilo mislim da bi ta osoba sjedila na klupi jer-vidi pod brojem 2. a mislim da od svih naborjanih Lulic bi odigrao najbolje to desno krilo a Salihovic lijevo.

Znaci dolazi se do zakljucka da mi imamo igraca pa i za plan B ali ne koristimo najbolju opciju i soluciju kako to sve da ukorigujemo.
Jednostavno vjerujem da ova ekipa moze da igra bolje od dosadasnje prikazanog.

Pitu pravis od onog sto imas!

Susicu nemam sta zamjeriti sto se tice poziva igraca, mislim da je dosad isporobao najvise igraca, ali moram mu zamjeriti sto nije probao neke druge varijante sa igrackim kadrom kojeg posjeduje.

#3569 legionar

legionar

Super član

• Članovi
  • 615 komentara
  • LokacijaWonderland

Komentarisano 29 Decembar 2013 - 23:33

gdje su ti silni sponsori pa vise se dobija od sponsora nego od fife ili uefe to su simbolicne cijene kolike su zarade na reklamam itd itd... neko mucka savez ako ima imalo vrijedan MGMNT onda to bi moralo dobro kapnuti u kasu poslije SP samo od sponsorskih ugovora i reklama, ako prodjemo naprijed to je onda extra jos...

#3570 gibrat

gibrat

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 325 komentara

Komentarisano 29 Decembar 2013 - 23:42

Mislim da vecina nas (a u svijetu ako citate ljudi govore da bi bili puno jaca ekpa da imamo jacu sredinu/vezni red od kojeg pocinje prava defanziva..i da bi mozda otisli daleko na svjetskom da se to popravi..tako da nebi ispalo da igramo samoubilacki stil narocito protiv jacih ekipa, ..treba to stvarno popraviti je rmi nemamo igraca za ono sto pape gura..pali cesto protiv malih repki koj esmo imali u grupi za kvalifikacije ali ne protiv jacih narocito ako ne damo brzi gol u prvih 20minuta

Radim sa dva brazilca u bolnici  i znate da su duge ture najmanje 12 sati intenzivne njege gdje vam mozak przi i ipak ljudi su ludi prate skoro sve zivo u fudbalu u svijetu i znaju dosta toga uopste i o nama..i olako uvide da nam je to najveci problem ovako sa strane zato nam pale kontre i poliontre koje ni bolja odbrana od nase nebi mogla zaustaviti....i da igramo slabo odbranu u blokovima takozvanim..njima se kao igraci tehnicari svidjaju naprimjer miske ali su i brazilci morali da mijenjaju stil igre koje su druge svjetske ekipe napmetnule trcanje nonstop i manje ubijanja lopte sa sporim desetkama..

#3571 senci

senci

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 107 komentara
  • LokacijaKanada

Komentarisano 30 Decembar 2013 - 02:16

Pogledaj komentarlegionar, 29 Decembar 2013 - 23:33, je napisao:

gdje su ti silni sponsori pa vise se dobija od sponsora nego od fife ili uefe to su simbolicne cijene kolike su zarade na reklamam itd itd... neko mucka savez ako ima imalo vrijedan MGMNT onda to bi moralo dobro kapnuti u kasu poslije SP samo od sponsorskih ugovora i reklama, ako prodjemo naprijed to je onda extra jos...
Sponzori ce mislim biti objavljeni kad isteknu vazeci ugovori negdje u Aprilu. Tako je nesto Begic jednom spomenuo. Nema Muniba i Dominkovica da potpisuju po dva tri ugovora :167: I za lovu od FIFE ce se znati a od sponzora cemo samo nagadjati.

#3572 Joker23

Joker23

Super član

• Članovi
  • 516 komentara

Komentarisano 30 Decembar 2013 - 12:06

Stanite malo na loptu mislim da odmah pocinjemo ono nase strao kukanje i lopovluk kao neko mucka savez,mi se toliko mucimo oko saveza a ne znamo jos nista jer niko ne izlazi sa informacijama u javnost,svi pricaju o nekim parama sto doalze u savez a svako ima svoju pricu...Mene to ne zanima mene samo zanima da oni rade i da cine sve kako bi nasa repka bila jos bolja,a to za pare svakom savezu ima ljudi prokleti sto bi mi bili izuzuetak.Ja mislim sa savez nikad nije imao ovoliko sponzora jer to je super samo da se stvore sto bolji uslovi za nase reprezentativce.

#3573 senci

senci

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 107 komentara
  • LokacijaKanada

Komentarisano 30 Decembar 2013 - 16:02

To i jeste najvaznije da se stvore najbolji uslovi za igrace i da se pozivaju najbolji, a hoce li i koliko ko uzeti nije me briga niti mogu da sta uticem. Vazno je da nismo vise kokuzi sto bi sigurno bili da su ostali oni stari. Sad sponzora ima i bit ce ih u buduce.

#3574 Almir

Almir

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 458 komentara
  • LokacijaBrcko - Berlin

Komentarisano 30 Decembar 2013 - 18:21

Pogledaj komentarBH_United, 29 Decembar 2013 - 22:22, je napisao:

Pod broj 1, mi nemamo kvalitetnog defanzivnog veznog.

Susicu nemam sta zamjeriti sto se tice poziva igraca, mislim da je dosad isporobao najvise igraca, ali moram mu zamjeriti sto nije probao neke druge varijante sa igrackim kadrom kojeg posjeduje.
Sta je sa Salaticem,najbolji vezni u Svici, i sa Besicem, koji bi na bili pojacanja na DM-u. Nije da nema vec se ne zovu i iskoristavaju potencijali maksimalno.