Skoci na sadrzaj

Ovaj forum se više iz sigurnosnih razloga ne koristi i služi samo kao arhiva poruka za 2013 godinu.
Ne savjetujem korištenje privatnih poruka preko njega.
Novi forum se nalazi na adresi http://forum.becka-raja.at i za čitanje i pisanja mora se svako ponovno registrovati.
Hvala! (admin, 09.01.2014.)

* * * * * 4 glasova

Fudbalska reprezentacija BiH

• Molimo prjiavite se za odgovor
3573 odgovora na ovu temu

#1 admin

admin

Administrator

• Administratori
  • 1141 komentara
  • LokacijaBeč, Austrija

Komentarisano 12 August 2012 - 12:38

Glavna tema za reprezentaciju...

Kada se budu igrale utakmice, biće otvorene posebne teme.

Prilozena datoteka  repka-bih.jpg   59,25K   17 Broj preuzimanja

#2 Emir75

Emir75

Super član

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackica
  • 584 komentara

Komentarisano 20 August 2012 - 15:09

Evo da pocnemo.. Ja predvidjam jedno laksu pobjedu od 3:0 ili nesto tezu od  4:0 u Zenici:)

#3 walter

walter

Super član

• Članovi
  • 526 komentara

Komentarisano 20 August 2012 - 18:36

Ocekujem tri favorita u grupe sa 6 sest bodova nakon prve dvije utakmice.
Grcka, Slovacka i Bih izgledaju dosta dobro uoci pocetka kvalif. i mislim da ce bez vecih problema uzeti sve bodove na pocetku.
Latvija je prosle kvalif otkinula dva boda Grcima i ocekujem da ce ih Grci razvaliti.

#4 BeiHa

BeiHa

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 52 komentara

Komentarisano 20 August 2012 - 22:34

Dali je istina da nasi igraci traze premiju od 8000 maraka za pobjedu protiv Lihtestajna? A sa druge strane Osim im neda tu primiju. Ko kaze da se igraci neplacaju za nastupe u repci ? Ako je tacno vrlo je smijesno da protiv jedog Lihtestajna trazi ovolike pare po nasim standardima kad se gleda 8000 maraka je velika stvar.Imali ko vise informacija o ovom ako je uopste tacno.

#5 legionar

legionar

Super član

• Članovi
  • 615 komentara
  • LokacijaWonderland

Komentarisano 20 August 2012 - 23:01

u svkaoj repci se daje od svake pobjede i igracima samo neznam da li su to ovi nasi unutar sebe dogovorili ako nisu pisi jos jedne i bilo koje kvalifikacije.... jer niko nece igrat ako nezna zasto igra a drugi bi se bogatili njihov racun... oni su glavni ucesnik svega toga ako se nisu dogovarali oko premija za plasman i ostalo onda tesko je ocekivati da ce se neko zrtvovati da bi drugi odnjeli pare... pogotovo kod nas je manje vise sve podkupljivo...

#6 BeiHa

BeiHa

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 52 komentara

Komentarisano 20 August 2012 - 23:06

Pogledaj komentarlegionar, 20 August 2012 - 23:01, je napisao:

u svkaoj repci se daje od svake pobjede i igracima samo neznam da li su to ovi nasi unutar sebe dogovorili ako nisu pisi jos jedne i bilo koje kvalifikacije.... jer niko nece igrat ako nezna zasto igra a drugi bi se bogatili njihov racun... oni su glavni ucesnik svega toga ako se nisu dogovarali oko premija za plasman i ostalo onda tesko je ocekivati da ce se neko zrtvovati da bi drugi odnjeli pare... pogotovo kod

nas je manje vise sve podkupljivo...

Pa dobro premija za uspijeh treba da bude ili ako sebi ljudi u savezu daju cilj plasman na neku veliku smotru tu svakako treba da bude i mjesto za premije,ali utakmica protiv Lihtestajna i premiju traziti mislim da nema smisla,dati im premiju kad odemo na SP u slucaju plasmana na njega,a ne ici iz utakmice u utakmicu i traziti premije.Ipak treba da ljudi usavezu barataju sa ciframa o premijama i iznosima a ne igrac.Igracu je mjesto na terenu u slucaju dobri rezultata eto i premije .

#7 legionar

legionar

Super član

• Članovi
  • 615 komentara
  • LokacijaWonderland

Komentarisano 20 August 2012 - 23:54

Pogledaj komentarBeiHa, 20 August 2012 - 23:06, je napisao:

Pa dobro premija za uspijeh treba da bude ili ako sebi ljudi u savezu daju cilj plasman na neku veliku smotru tu svakako treba da bude i mjesto za premije,ali utakmica protiv Lihtestajna i premiju traziti mislim da nema smisla,dati im premiju kad odemo na SP u slucaju plasmana na njega,a ne ici iz utakmice u utakmicu i traziti premije.Ipak treba da ljudi usavezu barataju sa ciframa o premijama i iznosima a ne igrac.Igracu je mjesto na terenu u slucaju dobri rezultata eto i premije .

pa to je fazon da se nisu nista dogovarali i sad igraci sami traze bilo sta od utakmice do utakmice jednom ce i u savezu poceti misliti na njih a ne sve ove godine su jih pljuvali iskoristavali itd. itd... Red je da se tome stane na kraj i da budu kao u igri na terenu tako i u financijskom planu ravnopravni. Svugdje je tako i kod nas morati pogotovo sto imas vise vjera i naroda i jedini motiv su pare... mislis da se "slovenci" bore za drzavu jes malo sutra samo pare su najbolja motivacija tako je to...

#8 Armin

Armin

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 34 komentara

Komentarisano 21 August 2012 - 17:05

odakle vam te informacije? da ne bude "pobuna igraca", pa te pare uzmu na kladionici, jer ce kvote na lihtenstajn ili x biti ogromne...

#9 alemko

alemko

Forumaš

• Moderatori
  • 1552 komentara

Komentarisano 21 August 2012 - 17:13

zaista odakle ove informacije?

i odmah  na jednu spekulaciju nadoveze druga...

#10 Armin

Armin

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 34 komentara

Komentarisano 21 August 2012 - 17:29

Pogledaj komentaralemko, 21 August 2012 - 17:13, je napisao:

pa licno me nebi nista iznenadilo, nebi im bio prvi put... ma da su to uglavnom bile prijateljske i nebitne utakmice ;)

ma da mislim da se u ovom slucaju radi o mahalskim pricama, cuj 8000 maraka protiv lihtenstajna...

#11 Hase9

Hase9

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 50 komentara

Komentarisano 21 August 2012 - 18:08

Pogledaj komentarArmin, 21 August 2012 - 17:29, je napisao:

pa licno me nebi nista iznenadilo, nebi im bio prvi put... ma da su to uglavnom bile prijateljske i nebitne utakmice ;)

ma da mislim da se u ovom slucaju radi o mahalskim pricama, cuj 8000 maraka protiv lihtenstajna...

Samo prvoj postavi bi onda trebali dati preko 100 000. Svega.   Dace im al u kurcu, pa makar nikad ne otisli na svjetsko.

#12 BeiHa

BeiHa

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 52 komentara

Komentarisano 21 August 2012 - 21:22

Pogledaj komentaralemko, 21 August 2012 - 17:13, je napisao:

Avaz Sport
Valjda je bi sastanak u Velsu izmedju igraca i saveza ....valjda je to stav igraca o premijama.Osim neda premije za  utakmicu protiv Lihtestajna,tako je valjda izjavio.

#13 GoldenBoy

GoldenBoy

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 7 komentara

Komentarisano 21 August 2012 - 22:14

Bravo Adnane :P

http://www.dnevniava...-desetkama.html

#14 GoldenBoy

GoldenBoy

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 7 komentara

Komentarisano 21 August 2012 - 22:17

"Zmajevi" traže 8.000 maraka, Osim ne da premiju za pobjedu nad Lihtenštajnom

Pred minulu utakmicu na Velsu predstavnici naših reprezentativaca na čelu sa kapitenom Emirom Spahićem, Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem održali su sastanak sa generalnim sekretarom N/FSBiH Jaskom Bakovićem, te članovima Komiteta za normalizaciju Ivanom Beusom i Seadom Kajtazom, koji su bili u službenoj delegaciji N/FSBiH. Top tema, kako saznaje "Sport", bile su premije u predstojećim kvalifikacijama za Mundijal 2014.

Navodno, igrači su tražili da se prije starta kvalifikacija utvrdi koliko iznose premije.

- Novi Pravilnik za nagrađivanje reprezentativaca još nije završen. Najvjerovatnije, na snazi će ostati stari Pravilnik, saznajemo u kući bh. fudbala

Prema još uvijek važećem Pravilniku za nagrađivanje reprezentativaca, premije za pobjedu su po 4.000 KM, plus još po 4.000 KM ukoliko se naš državni tim plasira na završni turnir, te 50 posto od nagrade koju Savezu dobija od FIFA-e ili UEFA-e za plasman na Svjetsko ili Evropsko prvenstvo.

- Prije tri-četiri mjeseca, pošto imamo "laganu" grupu, bilo je razgovora da se izmijeni taj Pravilnik. Naprimjer, predsjednik Ivica Osim je predlagao da se ne premira pobjeda protiv Lihtenštajna, a da se trijumf protiv Grka nagradi sa tri, četiri ili pet puta većom premijom. Naravno, iz dva dijela u slučaju plasmana na Mundijal 2014... Ipak, to je realna  predsjednikova logika. Zašto premirati Lihtenštajn, jer se podrazumijeva da ćemo ga pobijediti.

Na pitanje je li istina da su naši reprezentativci na Velsu tražili da se sve utakmice odmah premiraju sa 8.000 KM, bez obzira na plasman na Mundijal 2014, naš sagovornik iz kuće bh. fudbala kratko odgovara:

- Ne znam. Nisam bio na Velsu.

Kajtaz: Odluka u srijedu

U razgovoru sa Seadom Kajtazom saznali smo da će Komitet za normalizaciju u srijedu - na redovnom sastanku, raspravljati i o premijama za predstojećim kvalifikacijama.

- Ne znam odakle ste saznali informaciju o sastanku na Velsu... - kaže Kajtaz, koji je tokom razgovora bio "zakopčan do grla".  

- Ne bih prejudicirao odluku Komiteta. Vidjet ćemo šta možemo napraviti... Razmotrit ćemo sve mogućnosti. Sve zavisi od kase Saveza, ali gledat ćemo - koliko je to u našoj moći, da izađemo u susret igračima. Ipak, naš prvenstveni cilj je plasman na Mundijal 2014, dodaje Kajtaz koji nije želio razgovarati o detaljima sastanka na Velsu.  

Na konstataciju da je sigurno najbolji prijedlog predsjednika Osima, Kajtaz kratko dodaje:

- Ništa još nije definitivno... U srijedu ćemo na stolu imati nekoliko prijedloga, pa ćemo vidjeti šta se može uraditi.

Beus: Pravilnik se neće bitno razlikovati od prethodnog

- U srijedu je redovni sastanak Komiteta za normalizaciju, a jedna od tačaka dnevnog reda bit će i pravilnik o nagrađivanju, što je i logično obzirom da uskoro kreću kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da će pravilnik koji bude donesen biti zadovoljavajući i za Savez i za igrače, iako se on, kada su iznosi u pitanju, neće ništa bitno razlikovati od prethodnog pravilnika. Razgovarali smo o dvije-tri varijante, no nešto više ćemo moći reći tek nakon sastanka u srijedu, kaže Ivan Beus.

Osim: Plasman u Brazil bi bio najveća premija

- Moje je mišljenje da je taj sastanak bio potreban. Iz razloga da znamo na čemu smo. Bolje je sada da riješimo to pitanje, nego tokom kvalifikacija. Jesam za to, da igrači imaju premije, ali moraju one biti realne. Po meni najveća bi premija bila plasman u Brazil. S druge strane ne trebaju za svaku utakmicu imati posebne premije. Svakako da ćemo usaglasiti stavove već na prvoj sjednici, riječi su Osima.

Safet Sušić, selektor reprezentacije BiH: To je normalna stvar

Nakon što smo saznali da je u Velsu održan sastanak igrača, odnosno predstavnika igrača sa čelnicima NSBiH vezan oko premija za naredni kvalifikacijski ciklus.

- To je normalna stvar. Ne znam zbog čega je to bitna informacija za medije. Logično je da održimo sastanak uoči starta kvalifikacija. To je za mene normalno. Ne bih se bavio tim pitanjem, jer za mene je prioritet da igrači igraju dobro u svojim klubovima. Sretan sam zbog Džeke, Stevanovi}a, Ibiševića, ali i Mujdže, sa kojim sa u kontaktu i koji na svu sreću nije teže povrijeđen - riječi su Safeta Sušića, koji se nalazi između dvije vatre.

http://www.dnevniava...htenstajna.html

#15 BH_United

BH_United

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 315 komentara

Komentarisano 22 August 2012 - 09:41

Sada meni ono otezanje u Rumuniji postaje jasnije.
Treba podrzati Osima i drustvo u ovom.

Premije svakako treba dati ali samo kada se kvalifikujemo, ne od utakmice do utakmice.
Ako se kvalifikujemo treba dati svakom igracu po 100 000 eura i gotova prica.

Pa gdje su one price o patriotizmu......................

#16 Eborg

Eborg

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 99 komentara

Komentarisano 22 August 2012 - 10:22

Je li moguce negdje skinuti utakmicu protiv Velsa?

#17 Udinese

Udinese

Forumaš

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackicaZnackica
  • 1103 komentara
  • LokacijaBasel-Cazin

Komentarisano 22 August 2012 - 10:26

pa treba naci neki dogovor sa igracima...eto neka dobiju svoji 8 hiljada za pobjedu, ali neka im i naplate 8 hiljada za svaku blamazu koju nam pruze tipa one u bukarestu il ono u lisabonu...

#18 HZ_Vlasenica

HZ_Vlasenica

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 76 komentara

Komentarisano 22 August 2012 - 12:54

Pogledaj komentarEborg, 22 August 2012 - 10:22, je napisao:

Je li moguce negdje skinuti utakmicu protiv Velsa?

Tude mozes gledat.

Ali ovdje mozes skinut utakmicu: http://filecloud.io/download.html

#19 maniacdogroba

maniacdogroba

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 42 komentara

Komentarisano 22 August 2012 - 13:05

Cuvaj zdrav razum - NE citaj avaz

#20 jablanica93

jablanica93

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 9 komentara

Komentarisano 22 August 2012 - 13:18

Kad Pape objavljuje spisak?
Citam da su iz naše lige pozive već dobili Sesar i Svraka....