Dizajn grba se meni svidja, ali ja inace volim simplisticne izglede kad su neki dizajni u pitanju. Sto se tice cirilice, ja je radije ne bih imao na grbu, ali s obzirom koliko je politika upetljana u sport uopste me nije iznenadilo.
Ovaj forum se više iz sigurnosnih razloga ne koristi i služi samo kao arhiva poruka za 2013 godinu.
Ne savjetujem korištenje privatnih poruka preko njega.
Novi forum se nalazi na adresi http://forum.becka-raja.at i za čitanje i pisanja mora se svako ponovno registrovati.
Hvala! (admin, 09.01.2014.)

Novi grb/logo/znak N/FSBiH
Zapoceo
Almir
, Nov 06 2013 14:01
46 odgovora na ovu temu
Komentarisano 10 Novembar 2013 - 01:12
Komentarisano 10 Novembar 2013 - 02:03
northernbynature, 09 Novembar 2013 - 14:14, je napisao:
Da skratim diskusiju, meni je ova da izvinete urinasto-zuta grozna. Pogotovo na bijeloj pozadini. Cirilica je ok, ali premalecka slova i pretanka. Ovo k'o da je radio nekakav priuceni dizajner...
Ali slazem se, da nam je grb jedini problem, lako bi nam bilo u zivotu...
Ali slazem se, da nam je grb jedini problem, lako bi nam bilo u zivotu...
Bravo! Boja ruzna, slova premalehna! Jos i previse teksta Nogometni/fudbalski sto je glupost. I kad se grb smanji nista ne mozes procitati. Ali ovdje je stvar ukusa naravno... Znam da se mnogima svidja, ali mnogima se svidja i Ekrem Jevric. Inace, govorim kao strucnjak, graficki dizajner :P lol
Komentarisano 10 Novembar 2013 - 11:49
Moglo je bolje....a moglo je i gore.Mogle su one smrde isto i od ovog napravit problem pa da budemo tema kod FIFE jer et eno oni u BiH se opet ne mogu dogovorit.Sute...dobro je...i nije neka promjena a nije toliko ni bitno da se dize halabuka.
Komentarisano 10 Novembar 2013 - 13:19
Meni nije problem cerilica ili dizajn meni vise smeta sto je tako reci hrpa slova na grbu.
Na grbu imamo citav paragraf.
Jednostavno mi izgleda nepismen grb gdje je sve spojito. Strancu nemoguce procitati.
Hrpa slova poredana u krug.
Jednostavno mi izgleda nepismen grb gdje je sve spojito. Strancu nemoguce procitati.
Komentarisano 11 Novembar 2013 - 14:34
BH_United, 10 Novembar 2013 - 13:19, je napisao:
Meni nije problem cerilica ili dizajn meni vise smeta sto je tako reci hrpa slova na grbu.
Kod nas u BiH ti je sve drug " sto bi jednostavno kad moze komplikovano" hahahahaha
Moralo je to tako da bude jer kod nas u BiH po ustavu zive 3 konstitutivna naroda, pricaju 3 konstitutivna jezika, drzava nam je sastavljena iz 2 entiteta itd itd. Kad ovo sve uzmes u obzir onda se moze zakljuciti da je i malo slova i izmjena na grbu hahahahaha
Komentarisano 11 Novembar 2013 - 15:08
Meni uopste ne smeta sto je tu cirilica jer je i to nase pismo, nego mi smeta da se neki tatin sin iz Zeneve igrao u Photoshopu i napravio najvece ruglo od jednoga grba/logoa!!! Pa ovo je katastrofa, ima najmanje 11 vrsta nepravilnih zakona u dizajnu ovdje a o djecijim efektima da ne govorim. Font ne citljiv i nepravilno "ugradjen", sve nesto na silu ubaceno!!!
Komentarisano 11 Novembar 2013 - 15:58
Meni fin