Ovaj forum se više iz sigurnosnih razloga ne koristi i služi samo kao arhiva poruka za 2013 godinu.
Ne savjetujem korištenje privatnih poruka preko njega.
Novi forum se nalazi na adresi http://forum.becka-raja.at i za čitanje i pisanja mora se svako ponovno registrovati.
Hvala! (admin, 09.01.2014.)

Novi grb/logo/znak N/FSBiH
Komentarisano 07 Novembar 2013 - 18:26
Komentarisano 07 Novembar 2013 - 20:08
amelaga, 07 Novembar 2013 - 17:52, je napisao:
Ocigledno nemaju ukusa, sta ce biti sa dresovima...
Nazalost neki dizajner je to i radio tjst dizajnerska kuca koju je Uefa/fifa angazovala i platila i ja nevidim nista tu toliko lose jer su se koristile iskljucivo nase boje sa zastave plava i zuta umjesto zlatna i ukinute su one linije od kocke do kocke na lopti a sve ostalo je ostalo kao u proslom grbu osim sto je dodata cirilica koja je nazalost nase zvanicno pismo u BiH pored latinice i to treba akceptirati i shvatiti. Neznam sta ste toliko zapeli za grb kad su male nijanse u pitanju ali najbitnije je da su svi siti a ovce na broju :)
Sto se tice dresova drug tu se nebrini ako bude u pitanju neka renomirana marka tipa Adidas, Nike itd, svi ti proizvodjaci imaju svoje dizajnere koji rade dresove za ekipe i oni vode maksimalno racuna o svemu pocev od Grba, nacionalnih boja saveza i ostalih stvari. Nasim iz saveza je zadatak da se odluce za nekog i tom dostave osnovne upute oko ovih stvari a onda ce nakon nekog dogovorenog vremena dobiti prijedloge za koje se trebaju odluciti u dogovoru sa dizajnerima koji su ih radili i tu nema niti smije biti puno fule jer su renomirane marke u pitanju koje sebi nece tako lahko dozvoliti neki kic itd.
Komentarisano 07 Novembar 2013 - 21:41
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 04:44
Jedna Crna Gora gdje je cirilica sluzbeno pismo ima grb na kojem pise iskljucivo na latinici. Sto bi to mi morali imati cirilicu?
Ko je ZA ?
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 05:17
Jer ako se dozvoli da se mjenja nesto cesto na nasim dresovima. Onda sledeci put ce pisati na logo ( Federacija Bosna i Hercegovina & Entitet RS )
> ZA ( BOSNIA AND HERZEGOVINA FOOTBAL FEDERATION)
> NE ( Фудбалски савез Босне и Херцеговине)
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 12:17
Grb je potpuno isti, jedino sto je na lopti previse drecava i upadljiva zuta boja, to mi se nekako ne svidja.
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 12:36
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 12:45
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 12:49
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 13:14
nane, 09 Novembar 2013 - 12:45, je napisao:
razne verzije cirilce su staroslavenska pisma. u hrvatskoj se primjerice glagoljica vodi kao domace pismo, pa vidi belaja nedavno u vukovaru. problem ne lezi u cirilici, vec u "cirilizaciji" koja se moze poistovijetiti sa "srbizacijom" koja se na silu odvija vec zadnjih 150 godina unazad u bosni. iako odlicno njom vladam, meni cirilica prestavlja nesto strano, zapravo predstavlja simbol hegemonistickih ciljeva susjedne nam drzave srbije i domacih satelita, simbol one politike koja svakih par desetljeca temeljito ocisti dijelove moje domovine od svih onih koji tu cirilicu ne koriste. ma koliko neki romantiziraju pojam bosancice, jednostavno danas nije moguce nju izjednaciti sa cirilicom u BiH. i arebica se koristila par stoljeca pa se danas vise ne koristi.
bez daljnjeg ulazenja u OT, moglo se ostati fino pri staroj varijanti, ostaviti englesku verziju, zapravo rijesenje koje je predstavljalo odlican diplomatski kompromis. ovako smo dobili nakaradno (politicko) rjesenje, zapravo dopustili smo nipodostavanje najjaceg brenda BiH. sta je tu je, odluka je nazalost vec donesena, i moze se samo konstatovati da cudnu sliku saljemo u svijet, zapravo pokazujemo koliko sami sebe ne cijenimo.
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 13:45
jezik je ziva materija koja se neprestano mijenja, tako da se i u danasnjoj cirilici mogu naci ti znakovi koji su se koristili u bosancici. No, dobro, svako ima pravo na svoje misljenje, ovo svakako nije mjesto za debate o jeziku...
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 14:14
Ali slazem se, da nam je grb jedini problem, lako bi nam bilo u zivotu...
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 14:18
i da se nadovezem na sami dizajn, slazem se sa @northernbynature, ovo kao da je neki srednjoskolac sa pocetnim znanjem grafickog dizajna kreirao. zuta polja lopte (sumnjam da iko ima asocijaiju na loptu u ovoj verziji!?) iza kontura drzave su previse dracava i prevelik je kontrast sa jakom plavom bojom. i generalno me dizajnom ovo vise na neku kovanicu podsjeca nego na grb/logo jednog nogometnog/fudbalskog saveza.
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 15:35
gibrat, 09 Novembar 2013 - 12:36, je napisao:

Komentarisano 09 Novembar 2013 - 16:44
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 16:47
Srpsku cirilicu iskljucivo koriste Srbi u Bosni, i to oni najveci nacionalisti.
Ne znam za vas, ali ovo postavljanje cirilice i mjenjanje boja ce mi ogaditi reprezentaciju...
Naravno da cu je i dalje pratiti i voliti ali ce uvijek tu biti neki cudni osjecaj.
Zasto se morao mjenjati onako lijep i neutralan grb?
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 18:34
at luca toni Bosna je uvijek bila Bosna..Hercegovina je dodata u ime da bi nas dijelili to je dio Bosne ili regija Bosne kako hoces
@beton Bosne: nema srpske cirilice ona ne postoji
Ja ne vidim da se previse izmijeniogrb sem mrski engleski jezik (iako zivim u SADu) je izbacen sto je dobro, vrlo dobro
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 19:04
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 22:43
Komentarisano 09 Novembar 2013 - 23:32