Skoci na sadrzaj

Ovaj forum se više iz sigurnosnih razloga ne koristi i služi samo kao arhiva poruka za 2013 godinu.
Ne savjetujem korištenje privatnih poruka preko njega.
Novi forum se nalazi na adresi http://forum.becka-raja.at i za čitanje i pisanja mora se svako ponovno registrovati.
Hvala! (admin, 09.01.2014.)

- - - - -

Novi grb/logo/znak N/FSBiH

• Molimo prjiavite se za odgovor
46 odgovora na ovu temu

#1 Almir

Almir

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 458 komentara
  • LokacijaBrcko - Berlin

Komentarisano 06 Novembar 2013 - 14:01

Ma za dres mi je sad svijedno, kad imamo novu muku posto nam skinuse grb i Bog zna kakvu glupost ce staviti. Nisu ni pod koju cijenu trebali dozvoliti skidanje karte BiH. Nadam se posto je rijec o modifikaciji da bi logicno bilo skinuti samo engleski naziv,neznam zbog cega je i stavljan, i staviti na nasem jeziku, a sve ostalo ostaviti kako jeste, jer po meni imamo jedan od lijepsih i prepoznatljivih grbova.

#2 amelaga

amelaga

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 131 komentara
  • LokacijaPuharska

Komentarisano 06 Novembar 2013 - 17:44

UEFA-ina agencija odradila posao
Ovako će izgledati novi grb NSBiH

http://www.avaz.ba/s...-novi-grb-nsbih

#3 alemko

alemko

Forumaš

• Moderatori
  • 1552 komentara

Komentarisano 06 Novembar 2013 - 18:47

ma fuj...! jos je jedino falilo da ubace granice dva blentiteta i distrikta u konture BiH sa grba i ugodjaj bi bio kompletan. i hebala ih cirilica, kao da sam znao da ce ovako nakaradno rjesenje proizaci. sta je falilo ostaviti internacionalni nazov na engleskom, kada je bilo jasno da ce ovako sranje sa (lafo) tri jezika nastati. i opet klasika, kompromis na nasu stetu. pa dokle vise? lijepi legea dresovi...

#4 amelaga

amelaga

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 131 komentara
  • LokacijaPuharska

Komentarisano 06 Novembar 2013 - 18:55

Bas ruzno ispalo. Bolje da su skroz tekst izbacili! Ili sao BOSNA I HERCEGOVINA  oba pisma.

#5 amelaga

amelaga

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 131 komentara
  • LokacijaPuharska

Komentarisano 06 Novembar 2013 - 18:57

Postavljena slika

lafo, kod nas samo na engleskom.

#6 #M10

#M10

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 438 komentara

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 00:45

Gledam ovaj "novi" grb i jednostavno ne mogu da vjerujem na sta je sve spalo. Kao sto je admin napiso jos je falilo da postave granice RS i F... Sramotan potez. FUJ!

#7 BetonBosne

BetonBosne

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 116 komentara
  • LokacijaKraljevina Bosna

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 03:27

Ljudi, je li istina da ce ovako izgledati novi grb ? :159:

Postavljena slika

#8 bhzmajevi

bhzmajevi

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 242 komentara

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 08:09

ako se vjeruje havazu jest

#9 Luca Toni

Luca Toni

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 206 komentara

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 10:35

grb je ljepsi nego 2 prethodna ako cemo bit iskreni. a kolasinac ima da agueru polomi rebarca  :167:  :167:

#10 Istok

Istok

Super član

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackica
  • 704 komentara

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 11:39

Pogledaj komentarLuca Toni, 07 Novembar 2013 - 10:35, je napisao:

grb je ljepsi nego 2 prethodna ako cemo bit iskreni. a kolasinac ima da agueru polomi rebarca  :167:  :167:
Izbor boja je losiji, uvlaci se zuta umjesto braon/zlatne i idu na tamniju plavu. Puno vaznije je kakve ce boje dresova izabrati i boje na njima ali ako ce po grbu nece na dobro.

#11 edinjo-bih

edinjo-bih

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 153 komentara

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 12:07

Netreba se previse buniti protiv cerilice, kad je ona dijelom prepisana od nase bosancice, najstarijeg balkanskog pisma :)

#12 Arman_Stolac

Arman_Stolac

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 31 komentara

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 13:05

Cirilica je oficialno pismo u BiH, bas isto kao latinica. Nerazumijem sto se bunite?

#13 skot

skot

Super član

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackica
  • 736 komentara
  • LokacijaZagreb

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 13:08

Ne kontam  čemu pobuna i ovdje protiv cirilice...Grbu nemam zamjerki.

#14 alemko

alemko

Forumaš

• Moderatori
  • 1552 komentara

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 14:42

gotova stvar, sa stranice "nogometnog/fudbalskog saveza", пардон, "ногометног/фудбалског савеза":

http://www.nfsbih.ba...est.php?id=9741

Novi logo Saveza

07.11.2013

Izvršni odbor je usvojio prijedlog izmjene znaka-loga NS/FS BiH, te je novi logo već u upotrebi na zvaničnoj web stranici Saveza.
U odnosu na prethodni logo, tekst na novom grbu ispisan je na jezicima naroda Bosne i Hercegovine.
Novi logo biće korišten na zvaničnim dokumentima, kao i na promo materijalima NS/FS BiH.

Postavljena slika

:drunk-XB:   ...   Postavljena slika

#15 northernbynature

northernbynature

Forumaš

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackicaZnackica
  • 1550 komentara

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 14:50

Ocaj.

I to ne mislim zbog cirilice, nego jednostavno nije nikakvo unaprijedjenje u smislu likovnog prijedloga,
slova su necitljiva i skoro da se ne vide, ovi stilizirani pentagoni od lopte u zutom i preko njih silueta drzave su vrlo cudno postavljeni itd itd.

#16 selvi_7

selvi_7

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 369 komentara

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 16:24

Grb bez veze. Pa ja bi bolje to uradio. I koji ce im vrag cirilica? Ko je cita u BiH osim u RS-u? A svi dobro znamo koliko nas vole u RS-u. Cast izuzetcima ako ih ima. Ma sramota. Za sve sto smo se borili polahko izbijaju. Pisam ih usta. Prvo lagano ljiljane skinuli, pa sad i ovo. Ukinuli zastavu sa ljiljanima i dali nam neko sranje od zastave. Nidje veze. Nista ni sa cim.

#17 yaran

yaran

Forumaš

• Članovi
  • 1353 komentara
  • LokacijaParis-Prijedor

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 16:33

Latinica i cirilica nebi trebali biti problem vec ovaj dizajn i boje  kao da ga je moj mali crto ....al haj dok se naviknemo proce i ovo kao i ona zastava

#18 ZIJANCER_SA

ZIJANCER_SA

Forumaš

• Članovi
  • 1274 komentara
  • LokacijaSarajevo

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 16:40

Pogledaj komentaryaran, 07 Novembar 2013 - 16:33, je napisao:

Latinica i cirilica nebi trebali biti problem vec ovaj dizajn i boje  kao da ga je moj mali crto ....al haj dok se naviknemo proce i ovo kao i ona zastava

Bas tako drug, nije toliko bitan grb nego kvalitet repke i igraca, na terenu se pokazuje koliko ko vrijedi a grb je sporedna stvar i ovo je navodno trazila Uefa/Fifa da se uskladi sa njihovim nekim pravilnikom a izmjene je odradila neka izabrana agencija koju je Fifa / Uefa platila itd. Mislim da je prihvatljiv doduse jest jednostavan ali moze se trpjeti.

#19 CerA

CerA

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 101 komentara

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 17:27

Ja mislim da je stari Logo bio puno bolji.
Nemam nista protiv Cirilice ali ovo mi ruzno!

PS. Moglu su jos i Arapski ubaciti, ono barem Bislillahi ili Allahu Ekber :167:

#20 amelaga

amelaga

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 131 komentara
  • LokacijaPuharska

Komentarisano 07 Novembar 2013 - 17:52

Nije meni problem cirilica, meni je licno i smetalo sto na onim trenerkama repke pise na engleski Be i Ha. Ali vizuelno rjesenje je lose. Pa zar nisi mogli kosoltovati nekog dizajnera, nego odma poletili da prihvate Petricevu ponudu!

Ocigledno nemaju ukusa, sta ce biti sa dresovima...