Skoci na sadrzaj

Ovaj forum se više iz sigurnosnih razloga ne koristi i služi samo kao arhiva poruka za 2013 godinu.
Ne savjetujem korištenje privatnih poruka preko njega.
Novi forum se nalazi na adresi http://forum.becka-raja.at i za čitanje i pisanja mora se svako ponovno registrovati.
Hvala! (admin, 09.01.2014.)

Argentina - BiH 2:0

• Molimo prjiavite se za odgovor
625 odgovora na ovu temu

#581 Hazudin Mujanovic

Hazudin Mujanovic

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 118 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 02:54

Kolosinac je beton, jos nemogu da vjerujem da mu je samo 20 godina. Ogroman dobitak za nas.
Vrsajevic jednostavno nema kvalitet za reprezentacije. Miske bi u najmanju ruku trebao biti neki dzoker sa klupe u slucaju da Pjanicu ne ide bas najbolje, jer sa njim u sredini gubimo na transformaciji napad-odbrana. On jest umijetnik sa loptom, ali nama treba brz igrac sredine terena koji ce da pomaze odbrani u kontranapadima.

#582 taramba

taramba

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 6 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 03:02

Kada ce se prestati stvarati POMPA u vezi prijeteljskih utakmica,Argentina nije neki BAUK samo sto se nismo kretali..Nema trke bez trke nema igre,PAPE kaze NEMAM STA ZAMJERITI SVOJIM IGRACIMA ZALAGALI SU SE..PAPE jesi li ti stvarno slijep ili ne smijes zamijeniti DZEKU..nego mijenjas Ibija I Misketa I ubacujes Sunjica(odbrambenog) I Kvrzica koji se nisu sastavili sa loptom zadnjih 20 min.a Vrsajevic igra svih 90.a vidi se da nema KUVETA,umjesto da ubacis malog Zahirovica koji je svjez.Pa sta cemo raditi kad nas zapane neko od Latino Americkih Reprezentacija koje su tehnicki jake.trce ko ludi ima da nas nema nigdje..Valjda ce se popraviti dosta toga do Brazila ali bez trke nema nista od igre..Sa dva napadaca ne mozemo ici u Brazil valjda je to svima jasno samo nije Papetu..

#583 taramba

taramba

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 6 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 03:16

I da ne bi BEGOVICA fasovali bi 5 komada,sve zivo je branio sto se dalo odbraniti.Svaka cast majstore..

#584 member222

member222

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 203 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 03:40

Pogledaj komentartaramba, 20 Novembar 2013 - 03:02, je napisao:

a Vrsajevic igra svih 90.a vidi se da nema KUVETA,umjesto da ubacis malog Zahirovica koji je svjez.Pa sta cemo raditi kad nas zapane neko od Latino Americkih Reprezentacija koje su tehnicki jake.trce ko ludi ima da nas nema nigdje..Valjda ce se popraviti dosta toga do Brazila ali bez trke nema nista od igre..Sa dva napadaca ne mozemo ici u Brazil valjda je to svima jasno samo nije Papetu..

Vrsajevic nije igro svi 90 min.....

ja mislim da je Susic to dobro iskoristio da prouba neke igrace protiv veoma kvalitetne ekipe (onake kao sto ce mo igrat protiv na SP) ..... Kolasinac, Visca, Sunjic, Bicakcic, itd....

dosta smo naucili u ovoj tekmi --- a to je ono sto nam je trebalo -- da naucimo.....

naucili smo:

- Kolasinac po mjeri -- pojacenje
- koliko nam Lulic i Mujdza fale! (i njihova brzina po bokovima, krilima....)
- da nesmijemo igrat previse ofanzivno protiv jaki ekipa (znaci, Ibisevic ili Misimovic na klupu protiv jaci timova)
- da nam fali def. vezni (ustvari to smo vec znali) --- ali sa dobitkom Kolasinca mozemo proubat njega ili Salihovica na def. veznom.... ili cak mozda i obadvojicu protiv najbolji timova kao Argentine ili Spanije ili Brazila... (a u tom slucaju naravno ide zukanovic na LB). to bi izgledalo nesto ovako: Begovic; Mujdza, Bicakcic, Spahic, zukanovic; kolasinac, salihovic; pjanic, misimovic, lulic; dzeko (i nemoj te odma da mislite da je ovo glupo --- jer smo vidili da moramo drugacije protiv najjaci... zamislite da je jos Messi bio.....)
- jos jednom da ponovim --- koliko nam znaci Lulic i Mujdza je dokazano --- bez njihove brzine nam skroz padne igra...

#585 Murga Drot

Murga Drot

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 246 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 04:18

A ko je to naucio?

#586 saban

saban

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 131 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 04:41

Ne sekirajte se previse.  Bice to puno bolje kad dodje vakat.  Ova utakmica mi vise lici na uzimanje love od strane saveza i trosenje vremena igraca.  Za vas koji niste putovali preko bare je vjerovatno neshvatljivo o kojem se umoru radi.  Zamislite samo sjediti u avionu 8 sati + jos 3 + cekanje itd itd to se sve razvuce na 15-tak sati od ustanka do finalne destinacije.  Poslije toga vremenska razlika, umor, nespavanje = upravo ono sto smo vidjeli kod nasih momaka sinoc.  U nasem timu ima igraca koji ne mogu da odgovore ovakvom zadatku ali je umor glavni krivac nase lose predstave.  Ipak su Argentinci imali vise vremena da se prilagode klimi i vremenskoj razlici nego mi.  Slicnu predstavu su imali i oni prvu utakmicu ali su se oporavili i sinoc bili puno spremniji od nas.  Sve u svemu ovu utakmicu ne bi uzimao kao neko pravo mjerilo jer mi igramo puno bolje i nadam se da cemo to i pokazati kada bude najpotrebnije a to je na svjetskom prvenstvu.  Tamo ce nasa ekipa raditi samostalno, biti izolirana i raditi po zadatku.  Susic je prosao to sve i zna sta ga ceka tamo prema tome jos uvijek mislim da ovo nije ni blizu onog sto ce nasi momci pokazati u Brazilu.  Ipak poslati Grcku u baraz nije mala stvar.  Grci ce biti nagazna mina za mnoge timove na svjetskom to dobro upamtite.  Zato, opet kazem glavu gore i veselite se jos nasem plasmanu :)

#587 leo

leo

Novajlija

• Članovi
  • Znackica
  • 10 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 05:35

Bio sam na utakmici. Nasi navijaci su dolazili iz svih djelova Amerike. Pored stadiona je bio hotel Hilton pun nasih navijaca. Kad sam se vracao avionom iz St. Louisa za Minneapolis je bio Susic. Na aerodromu sam ga prepoznao, pozdravio se sa njim i slikao, pozelio mu sretan put. Nisam ga htio nista pitati ili gnjaviti vezano za utakmicu. Ali, onda su drugi nasi navijaci vidjeli da se slikam, pa su ga i oni zamolili za slikanje. Jedan nas navijac kroz salu pitao kako da izgubimo, dok mu je drugi rekao da je presao veliki put i da je razocaran porazom i da je trebao Dzeku zamjeniti sto je hodao po terenu. Susic je rekao da su nam nedostajali povrijedjeni igraci po bokovima i da je Agentina kvalitetnija, a za Dzeku nije nista htio reci stim vjerovatno da izbjegne bilo kakvu diskusiju o igracima.

#588 yaran

yaran

Forumaš

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackicaZnackica
  • 1353 komentara
  • LokacijaParis-Prijedor

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 08:36

Ako se ne varam Susic jer poslije tekme sa Litvanijom naglasio da protiv Argentine nemozemo igrati na isti nacin tj.ofanzivno medjutim sta se desilo u medjuvremenu nije mi jasno da je koristio istu formaciju ....nema tu sta da se uci kad je vec poznato i njemu kao i nama  protiv velikih nema sta da trazimo sa ovakvim formacijama
problem nije Vedo na krilu vec Miske koji ne sluzi nicemu u ovakvim tekmama....

Evo samo jedna stvar nemoram ja biti fudbalski strucnjak ,niti naucnik (ova dobra naucnik) recimo Miske napolje
Zahirovic u duetu sa Medom ,Gauchosi se nebi onako olahko setali po sredini to bi rijesilo mnoge probleme  uz to bi olaksao posao Vrsajevicu koji znamo da nije bek ....jednim metkom dva zeca

#589 majstor22

majstor22

Super član

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackica
  • 892 komentara
  • LokacijaSlo

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 09:49

@yarane, znaci i ti polako pocinjes preispitivati Susiceve odluke i ubacivas tiho kritike na njegov racun?! :138:

@bijeljinac-BHF, postava ti je prava. Iako Zahirovic neigra puno u klubu, stvarno nikad u repki nije zakazao. Besic i Cocalic su takodje opcije, ali Vrancic nikako jer je on vise tip Medunjanina, onaj koji vuce prema napred.

Spominjemo svi Vranjesa, a neznamo ni u kakvom je stanju sad? Kako napreduje, hoce li biti spreman, hoce li uci u formu, hoce li uopste ikako zaigrati do SP-a...

#590 aldin392

aldin392

Super član

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackica
  • 816 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 09:55

@yarane
slazem sa tim sto si napisao,to znas:-)
nego, mene pocinje neka sumnja hvatati, doduse uvjek je bilo ali sada kao da sam blize misljenju da sa top 10 repkama nemamo sta traziti ni sa dvojicom dzeko/ibisevic na terenu..mozda bi jedan mogao na klupu u tekmi protiv ekipe iz prvog sesira na svjetskom. Po trenutnoj formi, svejedno koji od njih dvojice jer dzeko i 'ovakav' ima dosta prednosti u odnosu na ibisevica...znaci nesto ovako:

begovic
mujdza - bicakcic - spahic - salihovic
  medunjanin-kolasinac
  hajrovic - pjanic - lulic
dzeko/ibisevic

ovdje naravno moze par promjena, ovisno o trenutnoj formi:

-recimo bicakcic, mislim da je totalno svjedno koje pored spahe, tako da tu moze i zukanovic, pandza...(njih dvojica po meni imaju prednost u odnosu na ogija kojeg bi ja tu drzao kao trecu opciju tek). Ogi bi mi isao u brazil(ako zaigra fudbala do tada, kao rezerva mujdzi i kao treca opcija za halfa, a avdija kao treca opcija za beka i rezerva hajrovicu:-)
defanzivni vezni, kolasinac moze zamijeniti mjesto i sa salihovicem komotno, mada u ovoj varijanti sa medom, mislim da je bolji kolasinac pored njega.
- sad desno krilo, ja bih drzao hajrovica, iako se jos nije pokazao i dokazao da zasluzuje to mjesto, boljeg ne vidim trenutno a i dobar je u ovoj varijanti sa jednim napadacem jer ima dobar sut i bio bi dobra pomoc napadacu, a svakako voli ulaziti u sredinu.
- nasa trenutno najveca boljka , miske/pjana....u navedenoj varijanti miske ostaje na klupi, ili eventualno samo druga opcija medo napolje, pjana malo nazad a miske na pjanino mjesto. ja bih ovako kako sam gore naveo i onda bi imali finu opciju za zadnjih pola sata tekme.
- napadaci, svakako ih imamo samo dvojicu, ne treba ih ni trositi zajedno i rizikovati sa povredama, jedan na terenu nekih 60 a drugi 30 min, i nek bude po zasluzi:-)

#591 Bijeljinac-BHF

Bijeljinac-BHF

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 143 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 10:14

Pogledaj komentarmajstor22, 20 Novembar 2013 - 09:49, je napisao:

@yarane, znaci i ti polako pocinjes preispitivati Susiceve odluke i ubacivas tiho kritike na njegov racun?! :138:

@bijeljinac-BHF, postava ti je prava. Iako Zahirovic neigra puno u klubu, stvarno nikad u repki nije zakazao. Besic i Cocalic su takodje opcije, ali Vrancic nikako jer je on vise tip Medunjanina, onaj koji vuce prema napred.

Spominjemo svi Vranjesa, a neznamo ni u kakvom je stanju sad? Kako napreduje, hoce li biti spreman, hoce li uci u formu, hoce li uopste ikako zaigrati do SP-a...

brate, znam da vuce prema naprijed ali sam ga i u zweiti pratio i mogao sam uociti da je momak jak u duelima (sto se za Medu ne moze bas kazati, jer mu to nije prirodna pozicija...) ima dobru duel igru a zna i loptu iznjeti... a sto se Vranjesa tice, ja sam prije dva mjeseca i jos jednom 2 sedmice poslije litvanije se sa njim preko fejsa dopisivao i oba puta mi je momak rekao, da trenira vec. eh sad ne znam dal je u ova 2-3 mjeseca dovoljno trenirao tj. da jos nije spreman, tako da jos nije poceo igrati, ko ce ti ga znati...

#592 nane

nane

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 197 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 11:03

Pogledaj komentarBijeljinac-BHF, 20 Novembar 2013 - 01:14, je napisao:

rijesenje za DM su slijedeci: Zahirovic (koji, nikad ama bas nikad nije zakazao na toj poziciji zato uopce ne kontam kritike na njegov racun...!?) Hadzic, Besic, Cocalic ili Vrancic... izaberite jednog.

ali dzaba se nadati dzaba pricati dzaba sve. pape nece pa nece da skonta. kod njega ce uvijek Pjanic, Medunjanin i Misimovic igrati u veznom redu i kao sto ce uvijek sa dvojicom napadaca poceti poznati tandem Ibi i Dzeko... a Ibi ce uvijek biti ta neka zrtva, koja ce igrati desno krilo....

samo vako moj safete:

.....Begovic...
Mujdza...Bicakcic....Spahic....Kolasinac....
.........Zahirovic....Medunjanin....
.....Lulic......Pjanic.....Salihovic....
...............Dzeko.....

Svi znamo da Zahirovic nije nikada podbacio u reprezentaciji, ali u tim utakmicama smo igrali protiv ekipa koje su nekoliko nivoa ispod ekipa koje ce se naci na SP. Do SP igramo 3 prijateljska susreta (ispravite me ako grijesim), pa mi je nejasno kada on to pokusava da isproba potencijalne DM igrace?

#593 Bijeljinac-BHF

Bijeljinac-BHF

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 143 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 11:14

al pasa moj, ko kaze da ce podbaciti ? mislim, po kojoj osnovi ? ko ce ti ga znati, mozda ce momak nadmasiti samog sebe i odigrati i u tim utakmicama dobre partije... ako me sjecanje sluzi, a sluzi me dobro odigrao je i protiv portugala dobro, tj. nije grijesio nije kiksao i borio se i trcao kao lav, a oni su, htjeli vi to priznati ili ne, velika reprezentacija... takodjer je i protiv grcke, koji su i na proslom ep bili u cetvrtfinalu, tako da ne kontam bas kritike na njegov racun... jeste, jedini razlog je da ne igra, al brat bratu i Dzeko ne igra, ni Kola nije u prvih 11 ali nema veze, svakako momak nece igrati, sto mi je itekako zao...

#594 Haso Hasic

Haso Hasic

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 57 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 11:22

Pogledaj komentarEmir79, 19 Novembar 2013 - 18:48, je napisao:

Vrsajevic je prica za sebe, inace on kad nebi ni igrao, a mi izgubili, neki bi se nasli da kazu da je on kriv za nesto. Iako kod oba gola nije imalo veze sa Vrsajevicem. Momak je morao da igra sam na desnoj strani, protiv onakve sile, jer mu niko nije ni izlazio u susret ,niti cuvao ledja kada bi bio u fazi napada. Na lijevoj strani je bolje izgledalo, kako i nebi, imas Kolasinca i Viscu ispred, normalno da ce bolje funkcionisati. Doduse svi znaju ovdje sto Vrsajevic igra, ali se pojedinci onako vole malo praviti, znate vec sta. (Mujdze nema, Vranjesa nema).
Svaka cast. Nema ih puno takvih na forumu koji racionalno razmisljaju sto se tice Vrsajevica!

#595 Boby88

Boby88

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 144 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 11:30

Pogledaj komentarmajstor22, 19 Novembar 2013 - 19:54, je napisao:

Nije problem ni slaba igra, vec sto nam se to dogadja vec duze, a nikakve promjene, i svaka tekma kao neka nagrada, i svaki put se kaze da ce se u slj. tekmi nesto drugo probati, i nista! A sve manje i manje vremena imamo. Jedna tekma jos prije spiska za Brazil, i dvije, mozda 3 sa konacnim spiskom! Znam da smo imali povreda, ali zasto nismo probali drugaciju postavu npr pa da recimo Avdija nije sam desno, ako znamo da je cak i Mujdza kritican ako je tamo sam. Ovako se vrtimo u krugu i non stop isto! Prije nismo imali jake prijateljske, a sad kad ih imamo jos nijednu nismo iskoristili da probamo nesto novo...

sa ovim bi se tema trebala zakljucat :3:

#596 anel

anel

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 199 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 11:50

Ja cu samo jedno da napisem u vezi Utakmice.: Lulic,Mujdza,Zukanovic i Salihovic

Nemogu da Vjerujem koliko ljudi Kritikuju Dzeku ja imam jeden Szenario ako ovako navijaci pojedinci nastave imacemo isti slucaj kao i sa Salihamidzicem dace napustiti repku prije vrjemena :(

#597 Jack Denijals

Jack Denijals

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 62 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 12:22

Pogledaj komentaryaran, 20 Novembar 2013 - 08:36, je napisao:

Ako se ne varam Susic jer poslije tekme sa Litvanijom naglasio da protiv Argentine nemozemo igrati na isti nacin tj.ofanzivno medjutim sta se desilo u medjuvremenu nije mi jasno da je koristio istu formaciju ....nema tu sta da se uci kad je vec poznato i njemu kao i nama  protiv velikih nema sta da trazimo sa ovakvim formacijama
problem nije Vedo na krilu vec Miske koji ne sluzi nicemu u ovakvim tekmama....

Evo samo jedna stvar nemoram ja biti fudbalski strucnjak ,niti naucnik (ova dobra naucnik) recimo Miske napolje
Zahirovic u duetu sa Medom ,Gauchosi se nebi onako olahko setali po sredini to bi rijesilo mnoge probleme  uz to bi olaksao posao Vrsajevicu koji znamo da nije bek ....jednim metkom dva zeca

Ermina Zeca ???? heheheheh

#598 Mungos

Mungos

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 121 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 12:24

Evo upravo gledam tekmu jos jednom. Da se nesto razumijemo, Argentina je ipak Argentina. Nisu oni dzaba tu gdje jesu u nogometu, prema tome neznam samo po kojoj zasluzi, snazi, kvalitetu mi smo 'trebali' pobjediti, tj ne izgubiti??? Imamo ekipu koja je dobra ali nije jos nivo svjetske klase, prema tome cemu buna? Plus, falilo nam je ako ista najmanje 2 kljucna igraca, Lulic i Mujdza. Vrsajevic je jedina moja kritika selektoru, pa da bar hoce vise pokazati to sto on vidi a mi ne! Nije momak uspjeo 3 ubacaja napraviti. Kolasinac je malo jaci od zeljeza tj betona! Momak je veliki plus i nadam se da.cemo se pripremiti dosta bolje za SP. Sve u svemu, super test i nista lose sa rezultatom.

#599 yaran

yaran

Forumaš

• Članovi
  • ZnackicaZnackicaZnackicaZnackica
  • 1353 komentara
  • LokacijaParis-Prijedor

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 12:41

Pogledaj komentarmajstor22, 20 Novembar 2013 - 09:49, je napisao:

@yarane, znaci i ti polako pocinjes preispitivati Susiceve odluke i ubacivas tiho kritike na njegov racun?! :138:/>

Nista ja ne preispitivam vec jednostavno komentarisem vidjeno ,kvalifikacione tekme  litvanija ,Slovacka idr. ne dovodim u pitanje
gdje je Susic imao apsolutno pravo igrati napadacki jer su to sve repke drugog nivoa ali igrati isto sa Brazilom,Argentinom ili Njemackom
nije ista stvar ....moja kritika ide kad zato ima mjesta u odnosu na vas nekolicinu udarate kad treba i kad netreba...

@aldin392 na tvoju formaciju udaram potpis mada sam ja vise sklon Vedi zbog iskustva na mjesto Hajrovica ali to je to....

#600 BHF1980

BHF1980

Član

• Članovi
  • ZnackicaZnackica
  • 232 komentara

Komentarisano 20 Novembar 2013 - 12:50

Stvarno mi se pojedini komentare vise gade. Konstruktivna kritika je sasvim ok ali sto neki ovde pišu stvarno nije normalno. Dobro je neko rekao da nemora biti čudo ako se pojedini igrači prije vremena oproste. Jedan je napisao da je psovao Dzeki 90 min. od do. I to nažalost nije rijetkost kada se ide na naše utakmice. Ali to je zavidnost naši ljudi da se pluju oni koji su uspješniji Salihamidzic,Dzeko,Susic Felix Sturm i da ne nabrajam dalje.