Dobrodošli, ( Prijava | Registracija )
NAPOMENA: Nalazite se na starom forum portala SPORT.BECKA-RAJA.AT, na kojem možete naći arhivu poruka između januara 2005. god. i augusta 2012. god.
Posjetite naš novi forum da bi registrovali novi nalog i učestovali u aktuelnim diskusijama!!!
JOŠ JEDNOM PONAVLJAMO: NA NOVI FORUM SE MORATE NA NOVO REGISTROVATI JER VAM LOGIN PODACI (IME&ŠIFRA) SA OVOG STAROG FORUMA TAMO NE RADE!!!
![]() ![]() |
14.06.2012., 22:17
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 1,068 Registrovan: 19.04.2008. |
Sta ce on gledati tamo neke iz slabih liga, jos pogotovo neko ko se jos nije dokazao. Ma dajte bolan, ima on pametnijeg posla, pogotovo ljeti i zimi, a izmedju su ionako kvalifikacije. A najzad ko su ta djeca ili potencijalni kandidati da on njima, legenda, ide na noge. Sta oni misle. Kad se probiju i pokaze u jacem klubu, nek sebi izvade sami pasos, i onda mozda bude koji poziv ako nam ko zafali, ali tesko je upasti u ekipu. (IMG:style_emoticons/default/icon_mrgreen.gif) (IMG:style_emoticons/default/icon_mrgreen.gif) (IMG:style_emoticons/default/icon_mrgreen.gif) pa zasto je tu jedan direktor reprezentacija? jedan predsjednik saveza?? on bi trebao ici gledati Seferovica, Bicakcica, Zkanovica itd itd koji bi mogli uskoro biti kandidati za A-Repku...ali talente za buducnost i za mladje selekcije su po svim pravilima zaduzeni drugi ljudi...tako je barem u svakom normalnom savezu |
|
|
|
15.06.2012., 09:52
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 1,461 Registrovan: 10.01.2005. Lokacija: Berlin/Brcko |
de bolan, ni u jednom normalnom savezu to ne radi selektor a-reprezentacije. pomenuo si i savez, ciljas u pravom smjeru, jer sve dok komitet za normalizaciju/novi savez se ne pozabavi pitanjem skautinga, instalira mrezu koja ce sirom evrope pratiti nase igrace, nema nista od nas po ovom pitanju. Ti predpostavljas da je sve idealno i sve bajno,a znamo da to nije. Narod se muci i pati,drzava u qurcu,a sad bi Susic da je u savezu sve idealno. A ko kaze da to ne radi A-selektor, zar Hrvati to nisu radili,cak je citava delegacija isla da bi igaci igrali za njih. Posto se nema skuata a pomocnici nista ne rade,naravno da i on mora pogledati kojeg igraca,a to mu je i posao, neznam kako mu to moze biti mrsko, najlakse je reci nemamo izbora. Pored toga ako zelimo da neko ko je igrao za druge selekcije sad predje nama, onda naravno da selektor A selekcije MORA sa njim razgovarati, jer to nam je jedin adut privoliti ga da igra za nas,jer niti smo financijski jaki niti imamo jos izgradjen jak imidz, ali imamo mit Susicevog imena i to treba iskoristiti. Bas me interesuje da li je ikad razgovarao sa Vukcicem i kad ce se to saznati. Par imena je se pojavilo u Bundesligi, onaj mali u Salke, onda ovaj Hrgota, nista ne kosta otici pogledati momke i porazgovarati, jer cim je u tim klubovima mora imati potencijala. Selektor nam se ponekad ponasa kao uvrijedjena mlada,pa za igrace se mors boriti. To je jedna od stvari gdle mi je zao sto Barbarez nije postao selektor,jer i pored neiskustva, taj covjek bi izgarao, imao nekakav sistem i nebi bi mu bilo ispod ponosa obici ove igrace. |
|
|
|
15.06.2012., 10:11
Poruka
|
|
|
Živi ovdje ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 3,518 Registrovan: 13.01.2005. Starost: 31 |
nista je ne pretpostavljam, nego znam da u normalnim savezima i a-reprezentativce biva pracena od cijele mreze ljudi. to kod nas susic odradi povremeno, cesce preko snimaka nego uzivo. i onda treba jos da prati sve ove mlade koji ne znaju jesu li dosli ili su posli (papiri)? problem i jeste u tome sto to kod nas susic obavi prve razgovore (sudic, hadzic, stariji hajrovic, bicakcic) a ne ljudi koji bi se iskljucivo tim stvarima bavili.
mozda najbitnije je sada da se instalira neka vrsta pravnika zbog sredjivanja papira ovoj nasoj fudbalskoj dijaspori. dosada se medju ostalom munib tim stvarima bavio ali tesko da ce to i dalje iz prdekane. prvo to rijesiti pa se onda pozabaviti mrezom skauta koja sada nema, zapravo navodno ima ali sve se to svodi na volontersku razinu pojedinaca. ali tesko da ce doci do toga znajuci da je i mandat komitetu ogranicen i da uskoro slijede izbori u oba entitea i ponovno krveljenje oko novih ali sada trajno raspodijeljenih pozicija. |
|
|
|
18.06.2012., 12:47
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 1,081 Registrovan: 09.01.2008. Starost: 37 |
Asim Zec u Češkoj
Najbolji mladi igrač NK Iskre, Asim Zec novi je igrač češke ekipe Hradeca. Ekipa koju vodi nekadašnji trener Željezničara i Sarajeva Jiri Plišek. Riječ je o našem sugrađaninu mladom 18-godišnjem napadaču Iskre Asimu Zecu, inače mlađem bratu reprezentativca Bosne i Hercegovine Ermina Zeca. “Potpisan je ugovor na tri godine. Zadovoljni smo uslovima i pogotovo činjenicom da će Asim raditi sa sjajnim trenerom, koji je trenirao i Edina Džeku svojevremeno”, izjavio je menadžer mladog napadača Miralem Kazić. |
|
|
|
18.06.2012., 12:50
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 455 Registrovan: 09.01.2005. Starost: 25 Lokacija: Dijaspora |
Asim Zec u Češkoj Najbolji mladi igrač NK Iskre, Asim Zec novi je igrač češke ekipe Hradeca. Ekipa koju vodi nekadašnji trener Željezničara i Sarajeva Jiri Plišek. Riječ je o našem sugrađaninu mladom 18-godišnjem napadaču Iskre Asimu Zecu, inače mlađem bratu reprezentativca Bosne i Hercegovine Ermina Zeca. “Potpisan je ugovor na tri godine. Zadovoljni smo uslovima i pogotovo činjenicom da će Asim raditi sa sjajnim trenerom, koji je trenirao i Edina Džeku svojevremeno”, izjavio je menadžer mladog napadača Miralem Kazić. Ermin je rekao jednom tokom intervjua da ce brat Asim biti bolji igrac od njega. Pa da i to vidimo (IMG:style_emoticons/default/icon_smile.gif) |
|
|
|
30.07.2012., 14:23
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 1,743 Registrovan: 09.06.2005. |
http://www.transfermarkt.de/de/dino-fazlic...eler_87067.html
Nisam znao da je Dino Fazlic vec godinu dana u rezervama Bolton Wanderersa. Imal sta od njega? |
|
|
|
31.07.2012., 18:04
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 979 Registrovan: 27.04.2005. |
Mladi Bosanac odveo New York Red Bull do titule prvaka Amerike
Najbolji američki klubovi na jednom mjestu, ali mi smo pokazali kvalitet i snagu Autor E. KADIĆ | Objavljeno 31.07.2012. u 06:14 Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font Ismar Tandir sa medaljom i pobjedničkim peharom Ismar Tandir sa medaljom i pobjedničkim peharom New York Red Bull je omladinski prvak Sjedinjenih Američkih Država, a Bosanac Ismar Tandir je najbolji igrač završnice. Najbolji američki klubovi, ukupno 78, igrali su za prvaka države. Prvenstvo je počelo u septrembru 2011. godine, a ekipe su bile podjeljene na četiri divizije, istok, zapad, sjever i jug. Nakon razigravanja u play-off u na turniru u Dallasu, NY Red Bull je osvojio prvo mjesto, što mu je donijelo plasman među osam najboljih. Houston je bio domaćin velikog finala, top 8 klubova. NY Red Bull je na pogon sjajnog 17-godišnjeg Bosanca, Ismara Tandira, osvojio prvo mjesto. Velika završnica - Bila je to veličanstvena završnica. Najbolji američki klubovi na jednom mjestu, ali mi smo pokazali kvalitet i snagu, što nam je donijelo prvo mjesto i pobjednički pehar - kaže Tandir za "Avazov Sport". ''Crveni bikovi'' iz New Yorka su do titule došli nakon pobjeda protiv najboljih ekipa Washington DC-a, Cosmosa, Chicago Firea, Columbus Crewa, Toronta, New England Revolutiona, Dallasa, Philadelphije... Ismar Tandir je bio ključni igrač New Yorka. Na svojim plećima je iznio sezonu, play-off i na kraju finale. Tamo je Red Bull sa 1:0 pobijedio St. Louis Scott Gallagher Missouri. Ismar je odigrao odličnu utakmicu. Tokom cijele sezone zabijao je golove u ključnim momentima, odigravši prvenstvo na vrhunskom nivou. Američke mediji potenciraju njegovu tehniku, jer za nekog ko je visok 1.94 cm, odlično kontroliše loptu. Naravno, tu su I neizbježna poređenja sa Edinom Džekom i Zlatanom Ibrahimovićem. - Džeko i Zlatan su moji uzori. Kako smo slične konstitucije, onda ne trebam previše razmišljati, gledam kako oni igraju i tu ne može biti greške. Zlatan je odranije, a Džeko u posljednje vrijeme je posebno popularan u Americi. Naravno, dolazimo iz iste države, iz Bosne i Hercegovine i uvijek se to potencira. Na meti klubova Kako je završnica američkog omladinskog prvenstva bila medijski praćena, tako je i Tandir dobio svojih ''pet minuta slave''. Skauti ne samo američkih, nego i evropskih klubova gledali su utakmice, pa su se neki obratili NY Red Bullu. - Claudio Reyna je bivši igrač Manchester Cityja, a sada je glavni skaut za omladinski nogomet Sjedinjenih Država. On je gledao sve utakmice u završnici. Sada su se Amerikanci još više zainteresovali za mene, jer imam i američki pasoš, i žele da se odazovem na okupljanje mlade reprezentacije. O tome ne razmišljam, niti to želim, niti me privlači, jer ja sam Bosanac i moj san je reprezentacija moje domovine, Bosne I Hercegovine. I dalje čekam na taj poziv - kaže Tandir. Ismar je proteklih mjeseci povezivan sa nekoliko evropskih klubova. Najbliži je Sochauxu, s kojim je odradio pripreme, ali zbog maloljetnosti i administrativnih procedura, još uvijek nije potpisao ugovor. Dok je sa Sochauxom igrao utakmice, skrenuo je pažnju i ostalih klubova, Lillea, Twentea, Stuttgarta i zagrebačkog Dinama. On je, za sada, igrač New York Red Bulla i čeka šta će se desiti. |
|
|
|
31.07.2012., 18:59
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 1,728 Registrovan: 24.10.2006. Starost: 37 Lokacija: Oberalm (Salzburg AUT) |
Mladi Bosanac odveo New York Red Bull do titule prvaka Amerike Najbolji američki klubovi na jednom mjestu, ali mi smo pokazali kvalitet i snagu Autor E. KADIĆ | Objavljeno 31.07.2012. u 06:14 Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font Ismar Tandir sa medaljom i pobjedničkim peharom Ismar Tandir sa medaljom i pobjedničkim peharom New York Red Bull je omladinski prvak Sjedinjenih Američkih Država, a Bosanac Ismar Tandir je najbolji igrač završnice. Najbolji američki klubovi, ukupno 78, igrali su za prvaka države. Prvenstvo je počelo u septrembru 2011. godine, a ekipe su bile podjeljene na četiri divizije, istok, zapad, sjever i jug. Nakon razigravanja u play-off u na turniru u Dallasu, NY Red Bull je osvojio prvo mjesto, što mu je donijelo plasman među osam najboljih. Houston je bio domaćin velikog finala, top 8 klubova. NY Red Bull je na pogon sjajnog 17-godišnjeg Bosanca, Ismara Tandira, osvojio prvo mjesto. Velika završnica - Bila je to veličanstvena završnica. Najbolji američki klubovi na jednom mjestu, ali mi smo pokazali kvalitet i snagu, što nam je donijelo prvo mjesto i pobjednički pehar - kaže Tandir za "Avazov Sport". ''Crveni bikovi'' iz New Yorka su do titule došli nakon pobjeda protiv najboljih ekipa Washington DC-a, Cosmosa, Chicago Firea, Columbus Crewa, Toronta, New England Revolutiona, Dallasa, Philadelphije... Ismar Tandir je bio ključni igrač New Yorka. Na svojim plećima je iznio sezonu, play-off i na kraju finale. Tamo je Red Bull sa 1:0 pobijedio St. Louis Scott Gallagher Missouri. Ismar je odigrao odličnu utakmicu. Tokom cijele sezone zabijao je golove u ključnim momentima, odigravši prvenstvo na vrhunskom nivou. Američke mediji potenciraju njegovu tehniku, jer za nekog ko je visok 1.94 cm, odlično kontroliše loptu. Naravno, tu su I neizbježna poređenja sa Edinom Džekom i Zlatanom Ibrahimovićem. - Džeko i Zlatan su moji uzori. Kako smo slične konstitucije, onda ne trebam previše razmišljati, gledam kako oni igraju i tu ne može biti greške. Zlatan je odranije, a Džeko u posljednje vrijeme je posebno popularan u Americi. Naravno, dolazimo iz iste države, iz Bosne i Hercegovine i uvijek se to potencira. Na meti klubova Kako je završnica američkog omladinskog prvenstva bila medijski praćena, tako je i Tandir dobio svojih ''pet minuta slave''. Skauti ne samo američkih, nego i evropskih klubova gledali su utakmice, pa su se neki obratili NY Red Bullu. - Claudio Reyna je bivši igrač Manchester Cityja, a sada je glavni skaut za omladinski nogomet Sjedinjenih Država. On je gledao sve utakmice u završnici. Sada su se Amerikanci još više zainteresovali za mene, jer imam i američki pasoš, i žele da se odazovem na okupljanje mlade reprezentacije. O tome ne razmišljam, niti to želim, niti me privlači, jer ja sam Bosanac i moj san je reprezentacija moje domovine, Bosne I Hercegovine. I dalje čekam na taj poziv - kaže Tandir. Ismar je proteklih mjeseci povezivan sa nekoliko evropskih klubova. Najbliži je Sochauxu, s kojim je odradio pripreme, ali zbog maloljetnosti i administrativnih procedura, još uvijek nije potpisao ugovor. Dok je sa Sochauxom igrao utakmice, skrenuo je pažnju i ostalih klubova, Lillea, Twentea, Stuttgarta i zagrebačkog Dinama. On je, za sada, igrač New York Red Bulla i čeka šta će se desiti. bio si brzi upravo sam htjeo ovo da objavim (IMG:style_emoticons/default/icon_wink.gif) |
|
|
|
01.08.2012., 02:09
Poruka
|
|
|
Zna li se imali BH pasos?
|
|
|
|
01.08.2012., 03:07
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 632 Registrovan: 29.12.2009. |
|
|
|
|
01.08.2012., 13:32
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
07.08.2012., 23:16
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 979 Registrovan: 27.04.2005. |
Vila oduševio u dresu Hajduka i potpisao dvogodišnji ugovor
Podsjetimo, juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, prošle sezone je u 30 utakmica Omladinske Premijer lige postigao isto toliko pogodaka Postigao golove Anderlechtu, Gentu, West Hamu i Bruggeu Piše: SportCentar 07.08.2012 u 21:23 sati. Twitter ###### Belmin Vila, sada već bivša velika nada Željezničara, nije potpisao ugovor sa zagrebačkim Dinamom, kako je bilo najavljivano, već je postao novi član splitskog Hajduka. Vila je početkom prošlog mjeseca trebao potpisati ugovor sa Dinamom, međutim nije se uspio dogovoriti sa Zagrepčanima. Mladi napadač boravio je sa Hajdukom na turniru u Briselu, gdje je oduševio, te potpisao dvogodišnji ugovor. "Nisam se mogao dogovoriti sa Dinamom, tako da sam prešao u Hajduk. Bio sa s njima na turniru u Briselu, gdje sam postigao golove Anderlechtu, Gentu, West Hamu i Bruggeu", rekao je Vila za ######.ba, dodavši: "Ne žalim što nisam potpisao za Dinamo. Ovdje mi je deset puta bolje. Klima je veoma dobra. Trebam također istaći da sam veoma dobro prihvaćen u novom klubu. Za sada sam u juniorskom timu". Podsjetimo, juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, prošle sezone je u 30 utakmica Omladinske Premijer lige postigao isto toliko pogodaka, a zanimljivo svi golovi bili su iz igre. Piše: Anel KERIĆ |
|
|
|
09.08.2012., 19:06
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 455 Registrovan: 09.01.2005. Starost: 25 Lokacija: Dijaspora |
http://www.topdrawersoccer.com/club-player...ir/pid-10018887
Zelim Ismaru sve najbolje ali mislim da je taj clanak previse senzacionalan kao i uvijek kada su novi igraci u pitanju. Americka stranica koju sam naveo gore prati igrace srednjoskolski godina. Ismara vode tek kao 131. igraca u svojoj generaciji i 39. napadaca. |
|
|
|
15.08.2012., 10:01
Poruka
|
|
|
Newbie ![]() Grupa: Članovi Poruke: 8 Registrovan: 20.08.2008. |
anel anelika ahmedhodzic novasledeca zvezda bosanskog fudbala ako bogda bice nesto od njega vise od dzeke itd vec duze pratim ovog decka svake godine sve bolji bolji
http://www.football-talents.co.uk/Anel_Ahm..._7-33372-2.html facebok anel.ahmedhodzic |
|
|
|
15.08.2012., 12:34
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 1,693 Registrovan: 26.11.2009. Lokacija: Bazel-Cazin |
hani care malo smireno. djecak 99-godiste a ti poredis sa dzekom. al vazno je da ti momci imaju te svedske pasose.
|
|
|
|
17.08.2012., 16:41
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 536 Registrovan: 02.02.2010. Lokacija: Prijedor-Helsinki |
Evo jos jedan mladic od 17 godina Vahid Hambo potpisao za Samdoriju.Momak je bio napadac juniora HJK-a.Obestecenje na adresu kluba iz Helsinkia spominje se oko 150 000 eura.
Jos da kazem da finci u njemu vide kako oni kazu novog Ibrahimovica. Licno sam pricao sa njegovim ocem koji kaze da mali vidi sebe trenutno samo u Finskoj reprezentaciji a za buducnost sta nosi niko ne zna.Malo je ogorcen na nes savez jer ga niko nije nikad kontaktiro a momak je imao zapazene rezultate vec 3-4 godine,postize oko 30-4o golova po sezoni. http://www.hs.fi/urheilu/IS+Serie+A-seura+.../a1305593082094 |
|
|
|
17.08.2012., 16:52
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 536 Registrovan: 02.02.2010. Lokacija: Prijedor-Helsinki |
Da jos kazem da kod nas ovdje u Helsinkiu ima momak 14 godina a visina 195 i igra takodzer u omladinskom pogonu HJK-a.Momak je napadac i svojom igrom me vec sad podsjeca na norvezanina Floa.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Light verzija | Trenutno vrijeme: 25.05.2013., 07:04 |