Dobrodošli, ( Prijava | Registracija )
NAPOMENA: Nalazite se na starom forum portala SPORT.BECKA-RAJA.AT, na kojem možete naći arhivu poruka između januara 2005. god. i augusta 2012. god.
Posjetite naš novi forum da bi registrovali novi nalog i učestovali u aktuelnim diskusijama!!!
JOŠ JEDNOM PONAVLJAMO: NA NOVI FORUM SE MORATE NA NOVO REGISTROVATI JER VAM LOGIN PODACI (IME&ŠIFRA) SA OVOG STAROG FORUMA TAMO NE RADE!!!
![]() ![]() |
08.08.2012., 22:41
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 1,068 Registrovan: 19.04.2008. |
Ova druga varijanta ti je ok, ali je problem sto nema Papca vise. Tako da jedan od dvojca Lulic Salihovic ide na njegovo mjesto. Također smatram da Zahirovic nije rjesenje za ovu poziciju. Mozda, s obzirom da je Mujdza znao neke utakmice odigrati na lijevom beku, je rješenje upravo Mujdzu staviti na lijevu stranu a Ognjena na desnu. ne znam kakav je ognjen kao igrac, nisam ga do sada pratio pa sam ga namjerno izostavio iz prve üpstave. mislim da je prerano pricati o njemu kao rjesenju za nase bekovske problema poslje papca....isto tako sam i stevanovica sad za pcoetak izostavio iz prve ekipe jel smatram da je nerealno od nejga ocekivati da nam bude odma neko pojacanje. i ako licno mislim da momak ima sve za jednog vrhunskog krilnog igraca i trkaca. on ce nama mnogo znaciti kad se ubaci u zadnjih 20-25min u igru, kad nasi vec polako fizicki padaju... a ako Papca ne bude bilo onda su nam trenutna rjesenja samo Salihovic ili Lulic na toj njegovoj poziciji, sto je jako stetaa takve igrace trositi na bekovskoj poziciji. ali nema nam drugee kako izgledaa |
|
|
|
08.08.2012., 22:42
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 898 Registrovan: 20.03.2005. Lokacija: Zagreb |
Tako je skot. Mi se nemozemo oslanjati na to da ce Medo igrati dobro sa loptom, isto kao ni na to da cekamo kad ce Miske uputiti dobar pas, a ostalo vrijeme da ih vucemo kroz igru. Ja sam misljenja da je sredina nas problem, tj postava u sredini. Imamo igrace, imamo sve, ali neznamo ih postaviti. Nisu problem dva napadaca ili jedan, ili stoperi i bekovi, vec sredina. Mozda je Medo super tehnicar, ali zaboravljate podatak, da u svakoj velikoj ekipi, oni koji su slicni njemu sto se tice igre, uvijek najvise pretrce. Znaci dva defanzivna vezna, jedan razbijac i jedan veznjak, su trkaci samo takvi. Ako gledamo statistike, uvijek ti srednji najvise pretrce, pa cak imaju i najvise kratkih sprinteva. A to nasa sredina i nas Medo, kao i Rahimic kraj njega sigurno nemaju. Iako Rahimic se uvijek puno kretao, ali nije stizao krpiti sve rupe. AKo bi imali tu dva jaka koja se krecu, i dodaj jos Lulica i Pjanica, onda si miran. Imas dovoljno jaku sredinu koja pomaze i napdacima i odbrani. Onda nije problem ako taj defanzivni vezni igra u obadva pravca i netrebas se bojati hoce li on stici u odbranu da pomaze stoperima. Onda i Pjana nije toliko vezan u dafanzivi, Lulic nemora ko lud trcati svaku loptu nazad jer ima Salihovica kraj sebe, itd itd. Ma sredina je nama definitivno najveci problem. Previse sporih igraca koji malo ili nimalo trce. I onaj koji bi trebao najvise trcat, nije ni na 40% onog sto je nekad bio. A i tad nije bio Gatuso. Zato nam se događa da kad igramo s tri baletana i dva napadaca, popijemo tri gola a sanse ne napravimo. I tako u dva navrata. Sad, nas par je to skontalo, a zivce nam pije pitanje da li je to Pape skontao. Kad ugledamo neku anomaliju kod selektora, to ukazemo i onda nam se prisije etiketa da smo antipapetovci. A ja to stvarno nisam, nego pokusavam logicno razmisljat u skladu s trenutnim zakonitostima u nogometnoj igri. Mozda mi i grijesimo, ali cisto sumnjam. |
|
|
|
08.08.2012., 22:44
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 898 Registrovan: 20.03.2005. Lokacija: Zagreb |
Slab brate Alemko,slab. Odgledo sam sijaset utakmica za Dresden,cim sam vidio da okrece dupe,da ga protivnik i najmanjim trzajem izbaci,sve mi je bilo jasno.Sto mi se svidja je da zna iznijeti loptu u napad i ima dobar centarsut,ali u odbrani,bar za mene je katastrofa,uz to ni truna da je agresivan,ma bekovi moraju da iznose krila ili napadace,on nista. Ako je takav, onda ne treba ga ni zvati. |
|
|
|
08.08.2012., 22:47
Poruka
|
|
|
Član ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 640 Registrovan: 07.02.2012. Starost: 33 |
|
|
|
|
08.08.2012., 23:06
Poruka
|
|
|
Živi ovdje ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 3,518 Registrovan: 13.01.2005. Starost: 31 |
Ma sredina je nama definitivno najveci problem. Previse sporih igraca koji malo ili nimalo trce. I onaj koji bi trebao najvise trcat, nije ni na 40% onog sto je nekad bio. A i tad nije bio Gatuso. Zato nam se događa da kad igramo s tri baletana i dva napadaca, popijemo tri gola a sanse ne napravimo. I tako u dva navrata. u koja dva navrata primismo po tri komada bez napravljene sanse? |
|
|
|
08.08.2012., 23:55
Poruka
|
|
|
u koja dva navrata primismo po tri komada bez napravljene sanse? Protiv Rumuna tamo smo popili tri gola a stvarno sanse nismo napravili. A ispravak je protiv Francuske na Kosevu, primili smo dva komada samo, ne tri - iako na isto mi dođe. U obje te utakmice smo igrali s masom baletana u sredini. |
|
|
|
09.08.2012., 00:04
Poruka
|
|
|
Živi ovdje ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 3,632 Registrovan: 09.01.2005. |
Kad sve saberemo i oduzmemo moramo prihvatiti da u ove kvalifikacije ulazimo sa dosta slabijom ekipom nego u prethodnim kvalifikacijama a pogotovo slabijom ako gledamo kvalifikacije za SP u JAR-u.
Djelimicna smjena generacija je vec pocela i sve su prilike da necemo moci racunati na Papca a mozda ni Rahimica dok za igrace poput Misimovica znamo da vec odavno nisu na nekadasnjem nivou ali igraju jer nema boljih alternativa. Mislim da ce slicno biti i sa Spahom koji je i dalje nas najvazniji odbrambeni igrac ali koji ulazi godine sto ce se sve vise osjetiti u njegovoj igri. To sto je nezamjenjiv i sto mu drugi nisu ni blizu vise govori o kvaliteti alternativa nego o samom Spahicu. Bice bolno ali sreca u nesreci je sto bi ovo trebala biti najlaksa grupa u kojoj smo igrali u posljednje vrijeme. |
|
|
|
09.08.2012., 00:06
Poruka
|
|
|
Živi ovdje ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Poruke: 3,518 Registrovan: 13.01.2005. Starost: 31 |
Protiv Rumuna tamo smo popili tri gola a stvarno sanse nismo napravili. A ispravak je protiv Francuske na Kosevu, primili smo dva komada samo, ne tri - iako na isto mi dođe. U obje te utakmice smo igrali s masom baletana u sredini. francuska na kosevu je davno ispricana prica, maltene prvi ozbilji test za papeta, novoformirana ekipa koja je sa cirnog 3-5-2-sistema, prebacena na ipak modernu varijantu 4-2-3-1 (iako je to vise bilo 4-4-2) i ekipa se jos jednostavno trazila. lulic je u toj utakmici djelovao kao strano tkivo u ekipi, spahic je po meni poprilicno lose odigrao, kao i nadarevic kao drugi stoper. ibisevic nije meda mogao kao neka hibrid-vrsta krila, ibricica i da ne pominjemo kao ni ostatak veznog reda ako izuzmemo uvijek dobrog rahimica. dzeko i pogotovo miske su bili vrlo usko markirani flasterima i krenuli smo odmah na ho-ruk dizat lopte, bez ikakvog efekta naravno. jedini kiks koji ja zamjeravam papetu ali i ekipi je rumunija u gostima. vrlo indolento se uslo u tekmu nakon sto smo rumune ubili u zenici, mislilo smo na lijepe oci odnijeti 3 boda. podcijenilio smo ih totalno i to na se odbilo o glavu. ali i za to smo se iskupili u kasnijem dijelu kvalifikacija, pogotovo u dvomecu sa bjelorusima i famoznom partijom u parizu. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Light verzija | Trenutno vrijeme: 19.06.2013., 19:03 |