IPB

Dobrodošli, ( Prijava | Registracija )

NAPOMENA: Nalazite se na starom forum portala SPORT.BECKA-RAJA.AT, na kojem možete naći arhivu poruka između januara 2005. god. i augusta 2012. god.

Posjetite naš novi forum da bi registrovali novi nalog i učestovali u aktuelnim diskusijama!!!

JOŠ JEDNOM PONAVLJAMO: NA NOVI FORUM SE MORATE NA NOVO REGISTROVATI JER VAM LOGIN PODACI (IME&ŠIFRA) SA OVOG STAROG FORUMA TAMO NE RADE!!!

140 stranica V  « < 138 139 140  
Reply to this topicStart new topic
> Košarkaška reprezentacija
emir79
poruka 15.08.2012., 22:18
Poruka #2781

Član

Grupa: Članovi
Registrovan: 07.02.2012.
Starost: 33

CITAT(mensur007 @ 15.08.2012., 20:46) *
Ok treba biti realan, sudije su nam donijele pobjedu, samo tako (IMG:style_emoticons/default/eusa_whistle.gif) )

S druge strane Aco je izjavio da su nasi imali zadnjih 48 sati ogromne probleme te zbog teletovica sto je imao visoku temperaturu te Brkic koji se izgleda povrijedio.

Ali najvaznija je POBJEDA, jer ce sada biti sve manji pritisak na nase igrace.

NB:

Imamo ogormne probleme na poziciji centra. Kikanovic doba ru napadu nali katastrofa u odbrani, dok Sinanovic odlican u odbrani ali katastrofa u napadu. Eh kad bi jedan igrao smao u napadu a drugi samo u odbrani kao u rukometu, bilo bi dobro (IMG:style_emoticons/default/eusa_whistle.gif) )
Kikanovic je imao visoku temperaturu,a koliko je sudija nama pomogo,toliko je i Letoncima.
Mada je nasa igra bila katastrofalna u skok igri,ziceri teski se mahali. Al bice to bolje u subotu,na nekoj drugoj reprezentaciji ce ovo sve iskihati (IMG:style_emoticons/default/icon_mrgreen.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
ZIJANCER_SA
poruka 16.08.2012., 00:01
Poruka #2782

Grbavica

Registrovan: 06.03.2006.
Starost: 42

CITAT(Elmar @ 15.08.2012., 20:17) *
Volio bih da mi neko objasni tacno, koliko ekipa od ovih 5 idu direktno na EP?

Prve dvije ekipe idu na EP Elmare i najbolje treceplasirani iz svih grupa itd.

+Quote Post
ZIJANCER_SA
poruka 16.08.2012., 00:08
Poruka #2783

Grbavica

Kikanovic je imao temperaturu, Teletovic stomacni virus, Brkic je dobio prije 2 dana zabranu nastupa za BiH dok se nerijesi spor i prepiska sa FIBOM jer je imao 2 nastupa 2006 i 2007 godine za Hrvatsku junirosku repku itd. Imali smo dosta problema pred ovu utakmicu tako da je ova pobjeda vrlo bitna i najteza nasa pobjeda odkako gledam kosarku. Prva je utakmica bila pred nasim gledaocima protiv jedne super dobre i suterski raspolozene Latvije koja je bila ucesnik proslog EP i koja je glavni kandidat za prvo mjesto sa nama u ovoj grupi. Nasi momci su bili malo nervozni pred domacom publikom pod imperativom pobjede, problemi sa povredama i prehladama, virusima itd itd. Ova prva utakmica je najteza jos protiv glavnog rivala iz grupe i ja mislim da ce sad ici sve lakse i da ce se u slijedece utakmice ulaziti dosta rasterecenije sa vise samopouzdanja.

Mene najvise brine sto Aco trenutno ima samo 5-6 igraca na nivou koji mogu odgovoriti postavljenom cilju i zadatku, fale mu Gordic i Pasalic koji su jako potrebni da se rastereti prva petorka kvalitetno, Sinanovic, Mitrovic itd su jos neiskusni igraci i nedovoljno kvalitetni da budu dostojne zamjene bilo kome iz pre petorke. Ovaj mali Nurkic iz mlade repke ce jako dobro doci Aci jer je kompletan i u ofenzivi i defenzivi pod kosem.

+Quote Post
skot
poruka 16.08.2012., 00:29
Poruka #2784

Član

Registrovan: 20.03.2005.

Ove kvale treba izgurat nekako. Bitno je da smo dobili, protivnik je bio raspolozen a mi nervozni. Brisi sve, bodovi ostaju. Idemo dalje.

+Quote Post
maniacdogroba
poruka 16.08.2012., 00:41
Poruka #2785

Član

Registrovan: 13.06.2006.

dajte nama koji ne pratimo kosarku redovno recite ukratko: sta je sa tim Gordicem i Pasalicem, zasto ne igraju?

znam ta imena od prije u repci

+Quote Post
SemirBosanac
poruka 16.08.2012., 01:30
Poruka #2786

Član

Registrovan: 09.06.2005.

Sta je sa Bajramovicem?

+Quote Post
aldin392
poruka 16.08.2012., 03:24
Poruka #2787

Član

Registrovan: 02.03.2006.

Gordić i Pašalić bili na prvobitnom spisku selektora - otpali zbog povreda (malo mi cudno jer kod gordica je cini mi se povreda bila lakse prirode i vjerujem da bi mogao odigrati koju tekmu po potrebi ali nije bio u stanju da odradi kvalitetne pripreme.
bajramović se povukao iz repke - ustvari nije se racunalo na njega jer nema mjesta za obojicu (njega i teletovica).

Jucer solidna tekma, teletovic dosta fulao i forsirao ali toga cemo s ei nagledati u buducnosti jer je dobio potpunu slobodu a nekada ide, nekada ne.
Vrijedna pobjeda jer ovi latvijci su pogadjali i ono sto durant,james,kobe i co nebi:-)

+Quote Post
ZIJANCER_SA
poruka 16.08.2012., 13:06
Poruka #2788

Grbavica

U slijedece dvije utakmice ako pobjedimo protiv Holandije u gostima i Gruzije kuci bice 50% posla uradjeno ( bar tako kaze Novosel), mislim da je sinoc utakmica bila vrlo teska iz raznih razloga i da je pobjeda toliko bitna i vazna za nastavak kvalifikacija, ja se nesekiram za nasu repku dali ce uspjeti ili ne jer sam ubjedjen da ce uspjeti i da ce se kvalifikovati u ovoj grupi samo je pitanje dali kao prvoplasirana ili kao drugoplasirana.

+Quote Post
walter
poruka 16.08.2012., 13:39
Poruka #2789

Član

Registrovan: 04.03.2006.

Gledam statistike i ne kontam bas komentare.
Aco kaze da smo podbacili u skoku a imali smo 48 dok Latvija 41.
Imali smo i vise ofenzivnih skokova.
Isto tako dali smo 11 poena vise sa linije slobodnih bacanja.

Statistika kaze da smo lose igrali odbranu i dozvolili visok procenat suta protivniku.

+Quote Post
Armin
poruka 16.08.2012., 13:48
Poruka #2790

Član

Registrovan: 15.08.2005.

CITAT(SemirBosanac @ 16.08.2012., 02:30) *
Sta je sa Bajramovicem?

Ne spominji ga bolan, izgleda da smo ga se rjesili.. uvijek bio najveci hendikep, s njim ko s igracem manje (IMG:style_emoticons/default/icon_smile.gif)

+Quote Post
coolin_ban
poruka 16.08.2012., 16:59
Poruka #2791

necu da budem svabo

Registrovan: 10.01.2005.

CITAT(coolin_ban @ 06.08.2012., 13:16) *
frisak iz slovenije. kao sto sam i prije govorio, Aco je napravio pravi potez sa centriranjem igre na Mirzu. to je zahtjevalo neke rezove i sada se pokazuje da su bili pravilni. Zack je opravdao epitet pojacanja. treba nam rezervni play i rezervno krilo. Bavcic, Pasalic i Gordic mogu to popuniti. centar ce nam jos uvijek biti slaba tacka, ali ako mozemo zatvoriti odbranu u reketu (a mozemo) to bi trebalo biti dovoljno. malo me je strah rasporeda (zgusnutog) jer imamo kvalitetnih 5. poslije toga, kvalitet znacajno opada tako da bi Aco mogao poceti kombinovati sastave.

evo da ponovim ono sto sam napisao poslije turnira u sloveniji...
jos uvijek me je strah zgusnutog rasporeda. za dva dana igramo sa holandjanima, a onda za 3 dana sa dzordzijom. moje skromno misljenje je da ce mo protiv holandije opet imati na parketu svih (ili za ove cjepidlake, skoro svih) 40 minuta Wright-a, Djedovica i Teletovica jer tu utakmicu moramo dobiti. protiv dzordzije, ocekujem da Sinanovic odigra barem 20 minuta i da iskoristi sve svoje faulove jer ce nas pachulia ubiti pod kosem. problem je sto nema niko da zamjeni Wright-a. u svakom slucaju, i ako izgubimo od dzordzije, za mene nije smak svijeta, ako odmorimo Wright-a i Teletovica. problem je sto ja ne vidim drugog playa koji moze prenijeti loptu sa 50% kvaliteta kao Zack.

+Quote Post
Armin
poruka 16.08.2012., 17:24
Poruka #2792

Član

Registrovan: 15.08.2005.

Jel moguce da nece bit prijenosa iz Holandije? Na BHT-u u programu za subotu nema kosarke...

+Quote Post
ZIJANCER_SA
poruka 16.08.2012., 17:41
Poruka #2793

Grbavica

CITAT(coolin_ban @ 16.08.2012., 17:59) *
evo da ponovim ono sto sam napisao poslije turnira u sloveniji...
jos uvijek me je strah zgusnutog rasporeda. za dva dana igramo sa holandjanima, a onda za 3 dana sa dzordzijom. moje skromno misljenje je da ce mo protiv holandije opet imati na parketu svih (ili za ove cjepidlake, skoro svih) 40 minuta Wright-a, Djedovica i Teletovica jer tu utakmicu moramo dobiti. protiv dzordzije, ocekujem da Sinanovic odigra barem 20 minuta i da iskoristi sve svoje faulove jer ce nas pachulia ubiti pod kosem. problem je sto nema niko da zamjeni Wright-a. u svakom slucaju, i ako izgubimo od dzordzije, za mene nije smak svijeta, ako odmorimo Wright-a i Teletovica. problem je sto ja ne vidim drugog playa koji moze prenijeti loptu sa 50% kvaliteta kao Zack.

To je problem jer nema nam ni Pasalica ni Gordica koji bi ga mogli rasteretiti i zamjeniti.

+Quote Post
amelaga
poruka 16.08.2012., 19:38
Poruka #2794

Član

Registrovan: 17.08.2005.

CITAT(walter @ 16.08.2012., 14:39) *

Statistika kaze da smo lose igrali odbranu i dozvolili visok procenat suta protivniku.

Imali smo ofanzivnih skokova, ali nismo mogli zavrsiti. A oni su nas ubili pod nasim kosem.

+Quote Post
alemko
poruka 16.08.2012., 20:14
Poruka #2795

Živi ovdje

Registrovan: 13.01.2005.
Starost: 31

CITAT(walter @ 16.08.2012., 13:39) *

mislim da se ta acina izjava odnosi na skokove u prelemonim trenutcima tekme, u 4/4 pogotovo. tu nas skoro pa i nije bilo u skok-igri.

btw, pasalic presao u aris iz soluna, bavcic presao u francuski csp limoges (bivsi dugogodisnji klub nene markovica), kapelan negdje na kipru zavrsio.

+Quote Post
SemirBosanac
poruka 17.08.2012., 15:18
Poruka #2796

Član

Registrovan: 09.06.2005.

BHT jos nema tekmu protiv Holandije na programu.

Hocul u NL prenositi? Koja TV?

+Quote Post
Vedad
poruka 17.08.2012., 23:48
Poruka #2797

Član

Registrovan: 24.08.2011.

Hoceli Biti Prijenos???

+Quote Post